Política

DA manté que Cinca segueix sent aspirant a cap de Govern

Marc Ballestà assegura que no queda descartat per al partit per les informacions que estan sorgint sobre el seu passat

DA manté que Cinca segueix sent aspirant a cap de GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les polèmiques sorgides arran de la publicació a mitjans estrangers d’informacions sobre el passat professional de Jordi Cinca i les peticions de dimissió que han fet les forces de l’oposició no han minvat la confiança que Demòcrates per Andorra (DA) té en el ministre de Finances. Ni com a integrant del gabinet ni com a possible relleu de Toni Martí. Així de taxatiu es mostra el secretari de comunicació de la formació i conseller general, Marc Ballestà, que emfatitza que “Jordi Cinca és un valor molt important del partit i podria ser un magnífic candidat a cap de Govern”.

Així, remarca, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, que “hi ha un posicionament molt clar de suport al ministre i a tots els membres del Govern” perquè precisa que els atacs que més rellevància mediàtica han pres són els relacionats amb Cinca, però “n’hi ha hagut a d’altres membres de l’executiu”. Ballestà hi veu una intencionalitat clara. “Hi ha una estratègia de desgast i atac contra el Govern des d’algun sector interessat perquè caigui i no continuï”, incideix. Un escenari que rebutja tot assegurant que “Cinca no ha de dimitir” ni que sigui pel desgast que està patint, “perquè ha liderat de manera brillant l’homologació internacional, el desplegament de l’acord monetari, els acords d’intercanvi amb els veïns i fa poc s’ha signat el d’intercanvi automàtic amb l’OCDE i ha de continuar en aquesta línia”.

Vincle "obvi" amb el 'Cas BPA'

El dirigent de DA i conseller general subratlla que “és bastant obvi” el lligam entre aquestes notícies contra el titular de Finances i l’afer BPA, “perquè aquestes informacions i els atacs han començat a sortir a partir del cas BPA”. I hi afegeix que és un afer que ha tingut un impacte molt important al país, “es veuen interessos econòmics de molta gent afectada i algú erròniament pot pensar que si es desestabilitza el Govern o no continua això pot fer revertir la situació, però aquest tema s’ha dut pel Govern i les institucions en la ruta marcada i s’ha seguit el camí amb la resolució”.

Ballestà fa, a més, algunes precisions respecte a l’origen d’aquestes informacions. “Estan molt localitzades en mitjans espanyols amb molt poca presència mediàtica al Principat perquè no hi ha res”, valora, per incidir que “al final és un tema d’agafo mitges veritats, les ajunto amb una sèrie de fets connexos en el temps però sense relació, ho barrejo tot i ho presento com la gran catàstrofe o el gran perjudici per a la imatge d’Andorra, instigat per uns mitjans molt puntuals que casualment, si no tots, la majoria mai signen els articles”. I considera, per tant, que aquest element s’ha de tenir en compte perquè “donar credibilitat a informacions que darrere no hi ha un nom a qui demanar-li no mereixen cap tipus de confiança”.

Molt candidats vàlids

El secretari de comunicació de DA i conseller general aprofundeix una mica més en les opcions de relleu al partit. Remarca que és una reflexió que s’abordarà quan toqui però té clar que el punt de partida és molt diferent a d’altres formacions, i fins i tot “ens permet posar-nos en contraposició amb la resta de partits perquè el problema que tenim és que tenim moltes opcions per triar. Tenim la sort de comptar amb gent molt vàlida al partit, al Govern, al grup parlamentari o als comuns, i quan arribi el moment es farà el debat i l’anàlisi”. Quan se li qüestiona qui poden ser aquests candidats no especifica cap nom i respon amb genèrics de “qualsevol dels membres de l’actual Govern seria un bon candidat” o “qualsevol dels membres del grup parlamentari també seria molt bon candidat”.

I si se li demana per aspirants concrets com Gilbert Saboya o Ladislau Baró, contesta que “qualsevol dels que ha dit compleix a bastament les condicions” de ser gent amb prou experiència i que tingui les ganes i la il·lusió d’encapçalar un projecte que estima que ha de tenir un bon candidat a cap de Govern.

L'EXPOSICIÓ PÚBLICA D'ÁLVAREZ

Ballestà també va opinar sobre les polèmiques generades pel ministre de Salut per la contaminació de l’aigua d’Arinsal o el relleu de Burgués al SAAS. El secretari de comunicació de DA va atribuir les divergències entre el que Carles Álvarez ha dit i el que Govern ha precisat al fet que “és una persona nova en tasques d’aquesta rellevància i exposició pública, i és un ministeri molt complex i, a més, ha tingut la mala sort que no havia ni aterrat quan s’ha trobat assumptes amb un impacte mediàtic important”. I va afegir que se l’ha de deixar treballar “perquè tiri endavant reptes que té, com el de la reforma sanitària”.

tracking