Consell General

Govern estudiarà si cal crear una secció de família a la Batllia

Tot i rebutjar la proposta liberal, Espot veu positiva una anàlisi per adequar els recursos

Govern estudiarà si cal crear una secció de família a la BatlliaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern estudiarà la possibilitat de desglossar la secció civil de la Batllia en subgrups i incorporar noves figures, com ara la del batlle de família. Així s’hi va comprometre el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot. Ho va fer després de rebutjar la reserva d’esmena del grup parlamentari liberal que plantejava la creació de la nova secció aprofitant el projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada de justícia.

“Ara no és el moment oportú, però estem d’acord a fer un estudi curós perquè potser també és necessari a d’altres seccions”, va assenyalar el ministre, tot afegint que destinar “dos batlles de la secció civil, en aquests moments, podria suposar una càrrega de feina per a la resta”. En aquest sentit, va recordar que el pressupost per al 2016 preveu “una nova plaça de batlle, que segurament serà a la secció civil, fet que podria suposar caminar cap a l’especialitat”.

La presidenta de la comissió legislativa d’Interior, la consellera demòcrata Sofia Garrallà, va ser qui va obrir la porta a “una reflexió més profunda abans de crear una nova secció de família”, en la qual es tingués en compte “el volum de feina i els retards”. A més, va al·legar la necessitat de modificar diverses lleis, de la de justícia a la del registre civil, per poder-ho fer en aquests moments. El liberal Jordi Gallardo havia instat la cambra a crear la nova secció, comptant amb el suport del PS i SDP. No obstant això, el rebuig dels 15 consellers demòcrates van tombar la proposta.

La majoria demòcrata també va impedir facilitar l’accés dels ciutadans al Tribunal Constitucional i “professionalitzar” el Consell Superior de la Justícia, tal com suggerien els liberals. En tots dos casos, es va manifestar que la modificació contradeia la Constitució.

Debatudes les reserves, el Consell General va aprovar el projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada de justícia, amb la complicitat de demòcrates i el PS, l’abstenció dels liberals i el no rotund d’SDP.

tracking