El Diari fa 25 anys

El Diari celebra 25 anys estrenant una nova web

La pàgina del Diari evoluciona i es dota de les eines que tenen les webs dels grans mitjans del món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La festa per celebrar el vint-i-cinquè aniversari del Diari va tenir com a acte central la presentació de la nova pàgina web diariandorra.ad. Després d’una dècada en què el Diari ha aconseguit ser la pàgina més vista d’Andorra, a excepció dels cercadors com Google o els serveis com Wikipedia, s’ha apostat per anar un pas més enllà. Amb 7,5 milions de pàgines visitades l’any passat, 2,5 milions d’usuaris i visitants de 193 països diferents, diariandorra.ad no tan sols s’ha convertit en la pàgina de referència per informar-se sobre Andor­ra (tant des de dins com des de fora), sinó que ha esdevingut el fòrum de debat digital sobre l’actualitat nacional.

La pàgina ha canviat el motor per passar a tenir totes les opcions de què disposen les webs dels mitjans més importants del món. Això significa la possibilitat de multiformats, oferint informacions en text, àudio, vídeo o fotos; opció d’enviar les notícies a amics amb un sol clic a través d’un correu, Facebook o Twitter; disposar d’entrevistes íntegres en vídeo; transmissió d’actes en directe per streaming; vídeos i mems virals; obrir als lectors la porta perquè entrevistin personatges en directe fent ells les preguntes... i un llarg etcètera d’opcions que s’aniran implementant amb el temps.

En el discurs del vint-i-cinquè aniversari, dins d’una celebració que va tenir lloc al Park Hotel, el president de Premsa Andorrana, SA (editora del Diari), Marc Vila Amigó, va agrair la “fidelitat màgica dels lectors, subscriptors, col·laboradors i anunciants” durant aquests 25 anys. Vila va tenir un record per a quatre persones clau en el naixement del Diari: el Copríncep Joan Martí Alanis, l’excap de Govern Òscar Ribas Reig, el seu pare, el notari Marc Vila Riba, i el president del grup Segre, Robert Serentill. Va recordar l’inici el 1991, quan ell mateix, amb Oriol Ribas i Robert Serentill, van posar-se al capdavant d’un projecte al qual els “gurus de la tribu” pronosticaven pocs mesos de vida.

Vila va incidir en la “vigència” del model del Diari “quan el nostre país es troba en un dels moments més difícils de la nostra història”. I va citar els punts de la línia editorial: andorranitat, transparència empresarial, defensa del català, suport als canvis constitucionals, defensa dels drets i llibertats, i apropament a Europa. I els de la línia periodística: protecció de les fonts, contrast d’informacions i dret de rèplica. El president de Premandsa va expressar que es mantindrà l’aposta per la informació signada i contrastada “fonamentada en fets i no pas en teories més o menys interessades, ni en rumors, ni en numantines defenses corporatives, i encara molt menys en rumors de realitat paral·lela de natura conspiradora”. Vila va concloure afirmant que en els temps actuals “un periodisme rigorós i transparent com el que fem i volem fer té avui en dia més sentit que mai i estarà orientat com sempre a servir Andorra i la seva gent”.

El director general, Ignasi de Planell, va posar de manifest que “la revolució digital i la manera de gestionar-la és el principal repte que tenim damunt la taula”. I va comentar alguna de les novetats de la nova web, que permetrà al lector “una navegació molt més àgil” i la “interactivitat a través de les xarxes socials i impulsant trobades amb els protagonistes de l’actualitat”. De Planell va especificar que el Diari “no és ni serà mai un espai on difondre informació manipulada i sectària, ni un espai que sota la falsa aparença de llibertat absoluta es posa al servei dels lobbys que emparant-se en l’anonimat s’abonen a la insídia i la calúmnia”.

El Diari celebra 25 anys estrenant una nova web

Marc Vila

tracking