Consell General

El PS acusa Govern de treure competències al Consell amb la llei de carreteres

L’executiu defensa que la nova norma vol agilitzar els canvis per adaptar-los a les necessitats actuals

El PS acusa Govern de treure competències al Consell amb la llei de carreteresX. Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general del PS Rosa Gili va acusar el Govern d’actuar “d’amagatotis” amb el projecte de llei de designació de carreteres i gestió de la xarxa viària. “Exclou al Consell dels canvis viaris, atemptant contra la intel·ligència de la cambra”, va exclamar.

A través d’una esmena a la totalitat, el PS va afirmar que la llei implica canvis, com ara modificar l’amplada de les carreteres, sense la necessitat de passar pel Consell. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va justificar que els canvis responen a una voluntat d’assolir més agilitat i flexibilitat per adaptar-se a les necessitats actuals. Va posar com a exemple que la llei vigent “impedeix fer reformes a zones com Príncep Benlloch, fet que pot abocar-la a la marginalitat”.

Torres també va respondre a les dures paraules de la consellera acusant-la de fer “crítica destructiva contra Govern”. “Si tan malament ho hem fet tot, no hauríem tingut la victòria els dos darrers comicis”, hi va afegir.

L’esmena a la totalitat del PS no va prosperar, com tampoc la presentada contra el projecte de llei de caça. En aquesta ocasió, Gili va lamentar “el poc contingut” de la norma que, a parer seu, “dota de seguretat jurídica els caçadors”. A més, va insinuar que alguns “consellers generals caçadors” se’n podrien beneficiar.

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va aclarir que la llei respecta totalment el conveni de Berna per a la conservació de la fauna.

PICABARALLA ENTRE JORDANA I GILI

Els consellers generals Carles Jordana i Rosa Gili van protagonitzar una picabaralla al final de la sessió del Consell General. Durant el debat per l’esmena del PS a la Llei de caça i després que la ministra Sílvia Calvó puntualitzés que la norma respecta el conveni de Berna, Jordana va arribar a dir-li a Gili que “ha tingut un dia desastrós, perquè entre la llei de carreteres, la moció a la CASS i ara aquest projecte de llei, porta un disgust que suposo que no la deixarà dormir aquesta nit”. Gili, sorpresa, va replicar-li que “disgust cap, bé sí, però quan veig que no funcionen les coses”. A més, hi va afegir que amb les seves paraules “ha quedat lluït”.

Hores abans, la tensió entre els consellers s’havia començat a percebre a través dels seus comptes personals a les xarxes socials.

tracking