Sanitat

Salut manté la vigilància tot i no detectar més enterovirus

Només s’han confirmat dos casos d’infants afectats aquest any al país

Salut manté la vigilància tot i no detectar més enterovirusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut manté la vigilància “excepcional” malgrat no haver-se detectat més casos de menors afectats per enterovirus. Des del ministeri es va descartar modificar els protocols hospitalaris en no haver-se detectat cap brot al país. No obstant això, sí que se seguirà amb la vigilància “excepcional” davant l’epidèmia que s’està vivint al país veí. El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va assenyalar ahir que són 60 els casos detectats les darreres setmanes, la gran majoria dels quals evolucionen favorablement. Un total de19 infants segueixen ingressats amb afectació neurològica per enterovirus en diversos hospitals catalans, quatre dels quals a la unitat de cures intensives.

A hores d’ara, al Principat únicament se n’han detectat dos casos. Es tracta de dos infants, de 2 i 3 anys, als quals se’ls està fent seguiment ambulatori. Un es va declarar davant la sospita que es tractava de meningitis –llavors és obligatori informar-ne les autoritats–, mentre que a l’altre se li va diagnosticar atàxia. Segons Salut, però, en totes dues situacions van ser casos lleus que no van deixar seqüeles.

Davant l’alarma que ha creat el brot a Catalunya, l’executiu andor­rà ha posat a disposició de la ciutadania, a la web del ministeri de Salut, un paquet informatiu en el qual explica en què consisteix el virus, com es transmet, els símptomes, així com el protocol que cal seguir en cas de sospita. A més, inclou un apartat de recomanacions preventives en què s’incideix en la importància del manteniment de les mesures higièniques estrictes, amb especial atenció a rentar-se les mans.

tracking