Internet

El Govern busca l'encaix legal perquè PayPal es pugui instal·lar al Principat

Missé confia que en les properes setmanes “s’escolli el camí” i es puguin donar dates concretes sobre l’operativa

El Govern busca l'encaix legal perquè PayPal es pugui instal·lar al Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El comerç electrònic no s’entén sense PayPal i no perquè no es puguin fer els pagaments que es poden fer per altres mitjans sinó perquè ha esdevingut una mena d’estàndard en el sector i certament dóna moltes garanties als compradors”. Són els arguments del secretari d’Estat per a la diversificació econòmica, Josep Maria Missé, per explicar els esforços que es fan perquè la companyia operi des del Principat. Missé destaca, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio, que “el que estem acabant de perfilar és l’encaix legal que té PayPal a Andorra perquè no oblidem que no és un mitjà de pagament, és una entitat bancària amb el qual ha d’estar conforme a la legalitat andorrana i hem de trobar de quina forma poden prestar els serveis aquí”. Comenta que de moment no es pot avançar cap calendari perquè “estem analitzant juntament amb ells diferents alternatives i un cop escollim quin camí i que ells també se senten còmodes per treballar-ho serem capaços de donar una data concreta” tot i que espera que “en les pròximes setmanes puguem donar detalls”.

El secretari d’Estat recalca que per atreure PayPal al país el primer que s’ha hagut de treballar des de Govern és “sensibilitzar l’empresa de la necessitat que s’instal·lés a Andorra perquè és un element molt important en el desenvolupament del correu electrònic” i afegeix que hi ha d’altres fronts com el que afecta el sector bancari. “Requeria d’una integració amb els bancs perquè cal poder fer l’ingrés del diner virtual cap al compte físic i en aquesta integració sabem que s’ha estat treballant i està pràcticament finalitzada”.

Obrir l'oferta digital

L’arribada de PayPal és a més la porta que obrirà l’operativa del que Missé anomena “l’oferta digital” ja que assegura que “una vegada tinguem PayPal penso que serà més fàcil que estiguin aquí” serveis com Ebay, Google Play o Amazon. En concret apunta que en el cas “d’Ebay seria directe perquè és qui va crear PayPal per gestionar totes les seves transaccions comercials” i afegeix que des del departament que encapçala “hem tingut contacte amb d’altres empreses que formen part d’aquest espai digital i que no podem precisar i algunes ja estan analitzant des d’una perspectiva legal el que vol dir obrir a Andor­ra”. Missé subratlla que tot el que sembla “conceptualment senzill”, com que Andorra figuri en la llista que l’usuari troba quan obre una aplicació, “no és tan fàcil perquè hi ha tot un tema legal a analitzar, de propietat intel·lectual, de drets d’autor, de compliment del marc jurídic andorrà i això obliga l’empresa a dedicar recursos per analitzar el projecte”. Segons el secretari d’Estat algunes companyies hi estan treballant “i quan tinguem notícies de si són viables crec que ells mateixos ho aniran dient”.

En aquest sentit Missé insisteix que no depèn de Govern accelerar el procés i donar calendaris, i per exemple esmenta Google Play, “perquè no és una qüestió nostra nosaltres el que podem fer és facilitar-lo al màxim” i respecte a l’interès d’aquestes empreses per donar servei a Andorra puntualitza que “no ens hem d’enganyar, hem de ser nosaltres els que els hem de motivar perquè siguin capaços d’analitzar la seva voluntat o no d’obrir a Andorra”.

tracking