Tocs de meditació i relaxació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Meditació, relaxació i fins i tot curació. Són algunes de les propietats que té el so del gong, segons els seus adeptes. Un instrument de percussió metàl·lic, rodó i mil·lenari. Aquest cap de setmana Canillo acollirà la primera trobada del país de mestres de gong, batejada com a Primer Festival Internacional Pirineus Gong Wesak.

Es tracta d’una iniciativa oberta al públic que vol donar a conèixer les característiques no només de l’instrument sinó també del ioga. En concret de la modalitat Kundalini Ioga, una disciplina originària de l’Índia que se centra en la consciència i que des de fa unes dècades s’ha adaptat als països occidentals. L’esdeveniment està organitzat per una dotzena de persones, principalment d’Espanya i Itàlia. També hi ha representació andorrana, a través de Meritxell Cardelús, l’única Mestra Gong del país.

Un dels reclams del Festival és la presència d’una de les referències mundials de l’especialitat, el Gran Mestre Gong Don Conreaux, que vindrà expressament des de Canadà per a l’ocasió i que dirigirà les diverses activitats que es realitzaran el cap de setmana, tant a la casa de colònies AINA com al santuari de Meritxell. La primera, demà a les 18 hores, serà una classe magistral de Kundalini Ioga.

El plat fort serà la nit de dissabte quan els assistents podran gaudir d’una cerimònia Puja Gong al santuari de Meritxell. “Durant tota la nit anirem tocant els gongs, per relleus, durant vuit hores seguides. Dormirem al santuari”, explica Cardelús, que remarca que “mentre es dorm, el so entra al subconscient”. A més, indica que “els que portarem a Meritxell estan sintonitzats amb els planetes en base a les seves freqüències”. Finalment, diumenge s’oferirà un concert de jazz espiritual. Les activitats tenen un preu de 25 euros la classe, 50 la Puja Gong i 20 euros el concert, i es poden adquirir a l’Aura Espai, al carrer Ciutat de Consuegra, 10, de la capital.

Segons comenta Cardelús, “el gong és un instrument sanador i desbloquejador de la ment”. “Quan l’escoltes et porta en un viatge còsmic”, assenyala. Entre les patologies que pot curar, cita “l’estrès i treu les emocions que es posen a l’estómac”.

Al llarg del cap de setmana, els organitzadors i Don Conreaux s’entrevistaran amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, per tal de demanar-li la creació a la parròquia d’un Jardí de Campanes de Pau, un espai “per a la meditació” que impulsa el mateix Mestre Gong i que seria el novè del món. A més, també tenen la voluntat que Andor­ra la Vella s’inclogui a la llista de Ciutats del Món per la Pau, un projecte promogut també per l’ONU.

tracking