x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Manifestació

Cinquè tall consecutiu de la carretera de la Seu

Protesta en suport dels refugiats

Manifestants durant la protesta d'ahir.

Reclamen als estats europeus una resposta humanitària que passi per l'obertura de les fronteres.

Tall N-145 pels refugiats

Mig centenar d'urgellencs tallen la carretera i anuncien que seguiran

Manifestants durant la protesta d'ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 20/05/2016 a les 14:29
Una cinquantena de veïns de la Seu d’Urgell van tallar ahir, de nou, la car­retera a Andorra per solidaritzar-se amb la situació de milions de persones que arriben a Europa fugint de la guerra de Síria, i per reclamar als estats del continent una resposta humanitària que passi per l’obertura de les fronteres.

El retorn esglaonat de vehicles pel pont de Pentecosta, que amb prou feines va causar complicacions a la duana amb Espanya, va reduir l’afectació viària de la protesta. A Catalunya, el Servei Català de Trànsit va quantificar la retenció en un quilòmetre. Per l’Agència de Mobilitat, no arribava a ser considerada cua i ho deixava en “trànsit dens”.

​Sortint del passeig Joan Brudieu i, després d’una marxa fins a la rotonda, poc després de les set de la tarda els protestants, sota la supervisió dels mossos d’esquadra, van tallar la carretera. Des de la plataforma organitzadora de la manifestació, Adriana Tàpies va destacar que els ocupants dels primers vehicles “hagin baixat del cotxe i s’hagin sumat a la protesta. Són 15 minuts”.

​Després que la setmana passada la baixa afluència de participants motivés la decisió dels convocants de no tallar la via i situar-se en un extrem, Tàpies va destacar ahir haver arribat al mig centenar “i el que veiem és que cada vegada el perfil és més variat. És un problema que ens afecta a tots”. La plataforma va decidir que repetirà diumenge vinent. Serà novament a les set de la tarda.

Pont de Suert i Barcelona
Els veïns de la Seu no van ser els únics que ahir van solidaritzar-se amb els refugiats. Al Pont de Suert es va fer un tall amb unes característiques similars i, al vespre, se’n preveia un altre al passeig de Gràcia de Barcelona.

Des de la plataforma anuncien noves activitats en solidaritat amb els refugiats sirians. Una serà amb vista al mes vinent, quan s’organitzaran unes jornades per recaptar fons.

Usuaris de la xarxa
es van fer ressò de la mobilització:



Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts