BARRA DE PA
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres metres i quaranta centímetres. Aquesta és la xifra a superar per aquell forner que vulgui batre el rècord que el flequer de la Solana, Antoni Meira, va marcar ahir. El de la barra de pa més llarga mai feta al Principat. Per aconseguir-ho com a mínim haurà de treballar sis hores, que va ser el temps que el forner va dedicar per aconseguir la fita. Una barra de pa que va exposar en una superfície d’alimentació d’Andorra la Vella i que va acabar convertida en un gran entrepà de pernil que va repartir entre les persones que es van apropar al forn de pa de l’establiment.

En poc més d’un quart d’hora va desaparèixer la feina de Meira, que a les quatre de la matinada ja estava treballant al forn de llenya que té a la seva fleca del carrer Mestre Xavier Plana. Fins a les deu del matí, al Forn Antoni, el flequer de la Solana va treballar en la barra més gran d’Andorra.

Un gran pa que va realitzar amb quatre quilos de farina, 2,4 quilos d’aigua, un quilo de massa mare i 120 grams de sal. Va haver d’estar vint minuts pastant. I després de tres hores de repòs, una hora llarga més al forn de llenya de Meira. L’únic de llenya d’Andorra i el més llarg, en aquest cas compartit amb un forn d’una fleca del Pas de la

Casa.

I un cop aconseguit el rècord –fa uns dies ja va explicar que fins ara la barra més llarga mai feta era la de 80 o 90 centímetres que es pot trobar a qualsevol forn–, el flequer de la Solana vol més.

El dia de la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, ja el té reservat. El repte és fer la coca de Sant Joan més gran d’Andorra. Unes postres que podrien arribar als quatre metres, la llargària del forn de la fleca del carrer Mestre Xavier.

I el següent rècord, que també vol batre aquest any, vol anar més enllà de les nostres fronteres. Es tracta d’un rècord Guinness, en aquest cas el de la barra de pa més llarga del món. El pa més llarg del planeta, amb 122 metres, va ser fet l’octubre de l’any passat a la Fira Universal de Milà. Meira s’ha proposat que la seva barra arribi als 130 metres i és una evidència que no la podrà fer al seu forn. El lloc escollit és la plaça del Poble i ahir ja va fer els primers contactes amb el comú d’Andorra la Vella. Ho va fer en una conversa informal amb el cònsol menor de la capital, Marc Pons, que es va apropar fins a la superfície d’alimentació per veure la barra i també va aprofitar per menjar-se una part en forma d’entrepà de pernil.

Satisfet amb la feina, el flequer només volia el llit i dormir. I a la nit, tornar al forn com cada dia.

49197.jpg

Quina barra!

Quina barra!

Quina barra!

tracking