Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar

Àngel Ros proposa que el Pirineu presenti una candidatura pròpia als Jocs d'hivern

Considera que Andorra seria un lloc "absolutament estratègic"
18/06/2015 a les 18:41
El paer en cap, a més, creu que Andorra seria un lloc "absolutament estratègic" tot i que, d'entrada, la Carta Olímpica no ho permet en tractar-se d'un altre país
Ros considera que "faria falta que el Pirineu de Lleida i també la ciutat de Lleida recuperéssim l'antic projecte d'unir-nos amb altres ciutats i formalitzar una candidatura, i ho dic així de formalment". Alhora, ha recordat que, abans del projecte liderat per la capital catalana, ja s'havia plantejat una proposta des d'Aragó.
Ros ha explicat que "quan va sortir la candidatura de Barcelona, que va impulsar l'alcalde Hereu, nosaltres estàvem negociant la incorporació de diverses estacions d'esquí de Lleida a la candidatura que lideraven Saragossa i Jaca. Quan es va llançar la candidatura de Barcelona, lògicament, com a catalans, ens havíem de sumar i així ho vam fer". Ros ha afegit, en aquest sentit, que "una vegada desapareguda aquesta candidatura cal tornar als orígens, i els orígens són que Lleida sigui capaç de trobar aliances per formar una candidatura sòlida".
L'alcalde de Lleida creu que "si aquesta situació es manté, hauríem de ser capaços d'articular una proposta entre l'Alt Urgell, els Pallars i la Val d'Aran, que és el primer destí de turisme de neu d'Espanya i un dels principals d'Europa, amb altres espais com Jaca i territoris de Catalunya i Aragó per formar una candidatura".
 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477