Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar

El PLA concorrerà en solitari a les generals del 2015

La comissió gestora organitzarà a l’abril unes jornades de treball per fer “un nou discurs” que engresqui nous i antics membres
04/03/2012 a les 07:05
Admeten que es tracta d’un “repte” tenint en compte que molts dels seus antics militants han apostat per unir-se a Demòcrates per Andor­ra, però, malgrat això, es mostren optimistes i convençuts que “vam fer el correcte” perquè entenen que “el liberalisme té un espai al país que encara no s’ha ocupat”. L’objectiu, explica un dels integrants de l’òrgan, Jordi Gallardo, és ambiciós: “L’horitzó són les eleccions del 2015. Volem presentar un projecte sòlid com a PLA i sols, sense amagar-nos.” I és que aquest és un dels punts que més critiquen a DA, el fet que no s’hagi definit encara ideològicament d’una forma clara. “Quan li convé diu que és liberal i altres cops que no ho és”, lamenta un Gallardo que entén que aquesta actitud ve donada perquè “tot i tenir gent que són liberals, hi ha d’altres que es poden molestar”. Per tant, des del PLA no es considera que el futur hagi de passar per una integració, sinó per mantenir-se com a formació independent, tot i que “adaptada a la nova situació”. I és que, admeten des de la comissió gestora, el nombre de militants ha baixat de forma considerable. Tot just són 101, que suposa la pèrdua de prop d’una cinquantena en relació amb els inscrits a la tardor, quan es va fer el congrés on es va apostar per mantenir viu el partit.El camí a seguir“Hem fet un pas enrere”, reconeix Gallardo, que es manté esperançat a canviar la tendència en els propers mesos, que s’endevinen clau. Primer, a l’abril, s’haurà de celebrar unes jornades de treball, obertes a tots els militants. L’objectiu és “ser capaços, des de l’òptica liberal, de plantejar un nou discurs més adaptat a la realitat del país”. Al seu entendre, el fet que hagi abandonat la formació gran part de la gent més conservadora ha de servir per “anar un pas més endavant que fins ara”, i apostar per un ideari “més liberal i més progressista” i que “tingui en compte les especificitats d’Andorra. No es tracta, assegura el polític, d’oblidar el passat, al contrari. “Hem de reconèixer els errors però també reivindicar els encerts”, apunta. Una vegada estigui enllestit “aquest llibre blanc del liberalisme”, es portarà al congrés del partit, que se celebrarà a final del juny vinent. Allà s’haurà d’aprovar i crear una nova executiva, que ha d’encarregar-se, justament, de guiar la formació cap al 2015. “Estic segur que llavors serem més militants”, manifesta Gallardo, que assegura que “hi ha molta gent que ens diu que si som capaços de reformular el discurs, estaran amb nosaltres”.
UN DEUTE "CONTROLAT" QUE NO HA DE SER OBSTACLE PER REACTIVAR LA FORMACIÓ
Un dels problemes que ha hagut d’afrontar la comissió gestora és l’important deute que arrossega el PLA, que algunes fonts xifren en uns 200.000 euros. Jordi Gallardo, tot i no voler confirmar la dada, sí que assegura que aquest passiu no ha de suposar cap impediment per reactivar la formació liberal. “És un deute controlat, no ha de ser un problema per a l’acció política”, garanteix, per després posar en relleu que això s’ha d’agrair principalment a l’anterior executiva. “El fet d’haver-lo gestionat ens permet intentar el repte de reactivar el partit”, apunta, per després deixar clar que “el compromís és anar-hi fent front i així es farà”. Tot i que, en el seu moment, alguns militants liberals van expressar el malestar pel fet que, en cas de dissolució, DA es mostrés poc inclinada a assumir aquest deute, Gallardo assegura que aquest no és pas el motiu de no anar cap a la formació taronja. Malgrat això, no estalvia un comentari crític: “Semblava que volien els nostres actius, però no els passius.”
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477