x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Xary Rodríguez

“Andona Racing és una il·lusió i un projecte ambiciós”

Va engegar el projecte d’Andona fa tres anys i ara ha fet realitat la seva ambició de formar el primer club ciclista femení al país. L’Andorra Racing el formen 12 corredores i tècnics com Sergi Casabella, Jan Missé, Keren Potash i la mateixa Xary.
Xary Rodríguez

Xary Rodríguez

Xary Rodríguez

ANDONA CLUB
Actualitzada 05/06/2023 a les 12:10
Qui deia que els somnis no es feien realitat?
Ja ho pot dir! Tot això és la conseqüència de molts anys de feina, de vinculació a la promoció del ciclisme femení i donar-li la màxima visibilitat. Al principi no es veien moltes noies a la carretera i a poc a poc la seva il·lusió per iniciar-s’hi ho va suposar l’inici de tot.


Després va arribar Andona.

Va ser una millora pel que fa a l’estructura del que ja teníem. Érem un grup de persones que sortíem en bicicleta i fèiem un treball pedagògic a tots aquells que s’iniciaven. Vaig ser la impulsora, però la feina que fan la resta de noies de la junta és impagable.

I neix l’equip, Andorra Racing.
Un projecte molt ambiciós i que arriba amb motiu del creixement, no només al país, de la dona en el ciclisme a nivell internacional. Si fins ara es vinculava a la dona més a nivell cicloturista, darrerament hi ha un augment en el vessant competitiu i Andorra Racing ha volgut respondre a la demanda.


L’equip el conformen 12 noies.

A la primera fase del projecte, on es veia qui volia competir, ens van contactar algunes noies i l’equip es va anar formant a poc a poc. També volem obrir una secció cicloturista i de gent jove, ja que un altre objectiu és poder inspirar la base.

Aquest any ja esteu competint a Catalunya.
Hem fet un calendari d’iniciació a la competició, on barregem les cicloturistes i les competitives a la Copa Catalana. D’aquesta manera les integrants poden anar creixent orgànicament i preparar les curses.


Hi ha hagut bons resultats.

Estan destacant molt en els trams cronometrats de les proves. A França, per exemple, vam ocupar els primers llocs, a La Remences va guanyar Eli Boixaderas i a la Gran Fondo Encamp, també a la part cronometrada, es va imposar Anna Albalat i vam completar gairebé tot el podi.

El 20 de maig van fer la primera cursa com a equip.
Sí, una Copa Catalana a Lleida i la primera de l’equip a arribar va ser sisena, Anna Albalat. Tingui en compte que hi havia ciclistes professionals.

El Campionat de Catalunya.
El nostre gran objectiu, el dia 10. És la prova on ens volem examinar com a equip, perquè és en ruta, no és un circuit i molt exigent. No esperem res concret, però les noies assaboriran la competició de debò.

També fa d’entrenadora.
Porto la direcció de l’staff tècnic, que el formen Sergi Casabella, Jan Missé i la israeliana Keren Potash, amb sensibilitat i relació amb l’àmbit professional i l’educació física.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts