Fofito Aragón

“Sortir al circ i fer riure la gent és el que dona vida”

El darrer representant d’una nissaga d’artistes i pallassos que no necessita cap presentació. La família Aragón ha marcat la infància de moltes generacions i Fofito i la seva filla, Mònica, arriben a Andorra amb el Gran Circo del 6 al 23 d’abril

Fofito Aragón, Pallasso

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hauré de preguntar-li allò de “Cómo están ustedeeees?”, oi?

[Riu] Afortunadament estem molt bé i recollir tanta estima de la gent, amb tots els anys que han passat, per mi és molt emocionant. Han estat molts anys a la televisió de tota la família Aragón i vam deixar molts bons records.

51 anys des que la família Aragón va arribar a Espanya.

Correcte. Vam aterrar a Espa­nya el 1972, però des de molt abans Gaby, Fofó i Miliki ja feien actuacions i discos per tot Amèrica.

Ara en porta uns 20 fent parella artística i espectacles amb la seva filla, Mònica.

Va començar de molt joveneta fent els cors amb el meu germà [Rody] i amb mi. Després ja es va incorporar definitivament i fins ara que venim a Andorra a visitar-vos.

Què podrà veure el públic andorrà al Gran Circo?

Mantenim l’essència del circ pur, el de sempre, de quan no hi havia feres. Aquest és el veritable circ, el de l’artista a la corda fluixa i que fa salts increïbles, una malabarista que puja a més de 12 metres d’alçada i fa exercicis extraordinaris.

Els temps canvien.

I el circ també evoluciona i sempre hem d’intentar actualitzar-nos. Els nens riuen i vibren igual, però, és clar, en aquesta època de tecnologia, mòbils i xarxes socials i li hem de donar una volta.

Vostè dirà.

Un dels al·licients és que el públic no sap què passarà i veu una cosa darrere de l’altra. No sap si sortirà un malabarista, un ciclista o Fofito i Mònica a cantar, i això l’enganxa.

Recuperen les cançons de sempre i esquetxos dels més celebrats dels pallassos.

Fem un recull de cançons meravelloses d’aquella època i les aventures que fèiem a la televisió. Pensi que treballem per a tres generacions; l’avi, que em veia quan era petitet, i el pare, que porta ara el seu fill.

Entranyable i curiós.

Els nens petits d’ara, lògicament, no ens coneixen de la televisió. Són els pares qui els ensenyen les nostres cançons, que es troben a les plataformes, i per això saben qui és Fofito. A més, a les escoles encara les posen i els nens les aprenen.

Un pallasso mai no es pot retirar.

Mai no s’ha de retirar si no és per una qüestió forçosa, com una malaltia. Sortir al circ i fer riure és el que dona vida.

És la seva primera visita a Andorra?

No. Farà uns 40 anys vam venir a actuar amb Gaby i Miliki, i les meves filles han vingut a esquiar més d’un cop.

tracking