Narcís Socías

“EssentialAir permet a tothom respirar aire pur”

És director executiu d’una reconeguda immobiliària i cònsol honorari rus a Andorra. Des de fa mesos també és un dels impulsors d’EssentialAir, una marca que ven aire embotellat recollit de zones naturals del Principat.

Narcís Socías, EmpresariESSENTIALAIR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es recapta l’aire que venen a EssentialAir?

Hi ha factors que depenen de l’estació de l’any, però en termes generals anem a les zones on volem agafar l’aire equipats amb mesuradors d’alta precisió i aquests ens permeten detectar quin és l’aire amb millors propietats. Un cop el tenim localitzat el recaptem i després l’enviem a un laboratori perquè passi tots els controls de qualitat corresponents.

Quines són aquestes zones?

L’aire es recull d’àrees naturals protegides. Són zones de muntanya, properes a rius, llacs... com Ordino. De totes maneres, cadascuna de les ampolles que venem està marcada amb la data i el lloc d’on s’ha agafat.

Com va sorgir aquesta idea?

Jo soc un dels impulsors d’EssentialAir, però la marca la va fundar la meva filla, l’Ana Socías. Plegats, vam començar a investigar sobre contaminació ambiental i ens va alertar molt la dada que el 90% de la població mundial respira aire contaminat. A partir d’aquí, vam veure la necessitat de treballar en un producte que permet a tot­hom respirar aire pur de la nostra muntanya.

Així doncs, la finalitat de l’article és més aviat terapèutica?

És per al consum humà. El que passa és que els residents d’Andorra realment no necessiten aquest aire pur, perquè ja viuen en un entorn prou saludable; en canvi, en ciutats contaminades com Barcelona o altres sí que el necessiten. Llavors podem dir que aquest aire embotellat està més dirigit als turistes que ens visiten d’altres països, i per als ciutadans del país es tracta d’un souvenir.

Quant costa i com s’ha de consumir aquest aire embotellat?

Ara mateix estem venent dues ampolles a 100 euros. Cadascuna porta un filtre, que t’has de col·locar entre la boca i el nas. Un cop el tens ben situat prems el difusor de l’ampolla i surt l’aire. Tens entre 130 i 160 inhalacions.

Ha tingut una bona acollida?

Hem tingut bons resultats, ja que cal esperar perquè no fa ni dos mesos que va sortir.

També hi ha aquells que no confien en l’autenticitat d’aquest aire.

Crítiques sempre n’hi haurà, però no entrarem en discussions estèrils. Tenim certificats que l’aire es recull a Andorra, que s’envasa correctament, i tenim els millors laboratoris que donen fe del que estem fent. Quan vegi un document que provi que l’aire és fals i no existeix estaré disposat a parlar.

Ens pot avançar futures novetats d’EssentialAir?

Tenim en ment fer una ampolla d’aire que es pugui pujar als avions i servirà per a totes aquelles persones que volar els provoca ansietat.

tracking