Assumpció Lluís

“És difícil que la gent marxi d'una sala de cinema”

Aquest vespre (21 h) el Cinefòrum tornarà a projectar al teatre Comunal d’Andorra la Vella un nou film, en un moment en què anar al cinema cada cop costa més per l’aparició de les plataformes digitals.

Assumpció Lluís, Vicepresidenta del Cinefòrum Club les Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui torna el Cinefòrum, quina pel·lícula s’hi projectarà?

Doncs comencem amb Aftersun, que és la millor pel·lícula que podem projectar aquest semestre, segur, i m’atreviria a dir aquest any. És una pel·lícula molt nova i és una primera pel·lícula d’una directora molt jove que es va estrenar a Canes i que ha anat de festival en festival. Per a molts crítics i espectadors, que aquí hi ha la gràcia, és la millor de l’any.

És una de les pel·lícules que s’hauran de veure sí o sí?

Tot i ser una pel·lícula aparentment tan bona no se li ha donat tanta volada, però va ser mitjançant les xarxes socials que els joves, és a dir, els mil·lennistes, que ha pres molta volada. Els joves han anat molt al cinema i, especialment, en aquest cas els ha sorprès.

Cada cop costa més anar al cinema?

Després de la pandèmia, més, perquè la gent s’ha acostumat als mitjans que tenim a casa, les plataformes que existeixen. És veritat, però, que nosaltres oferim un cinema que és més independent, més cinema d’autor que pot ser a les plataformes no hi és. A més, nosaltres sempre busquem pel·lícules que estan vinculades a temes de molta actualitat, per exemple, l’any passat vàrem parlar sobre el bullying.

És només una cosa de quedar-se a casa o també afecta el fet que la gent al cinema no pot canviar de pel·lícula als dos minuts?

Pot ser que sigui un tema que influeixi perquè és més difícil que la gent marxi d’una sala de cinema. Aquesta velocitat que tenim avui en dia ens porta a canviar de film als dos minuts.

Potser acabarem anant al cinema i que es permeti mirar el mòbil perquè ja no aguantem 110 minuts mirant una pel·lícula...

No sé de quina manera es podria compaginar, però és veritat que a la gent jove li costa més mantenir l’atenció en una sola cosa. Abans de la pandèmia teníem bastanta gent i ara costa una mica més, però suposo que hi ha molts factors que hi intervenen perquè sabem que si fa mal temps la gent no vindrà, per exemple.

Anar al Cinefòrum no és només anar a veure una pel·lícula, oi?

És un acte social. Cada cop més apostem perquè les pel·lícules que projectem generin debat. Busquem que la pel·lícula ens porti a reflexionar sobre temes d’actualitat. A més, penso que un dels avantatges d’anar al cinema és que no estàs sol i que estàs només per a una cosa, encara que sigui per a una estona. I com deia abans hi ha aquest acte de compartir però també de reflexionar perquè, no sempre, però molts cops, aportem debats.

tracking