x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Carolina Poussier

“Vull ser una botiga 100% sostenible referent al país”

Connecta amb la natura i és conscient de la necessitat de cuidar el mediambient i els animals. Ha obert una botiga a la Massana amb marques de roba sostenibles i inclusives que a Instagram es diu @unikesshop.
Carolina Poussier

Carolina Poussier

Carolina Poussier

Actualitzada 28/01/2023 a les 12:02
Aposta per una botiga de moda sostenible.
M’afecten molt temes com la protecció mediambiental o dels animals i els tinc en compte en el meu dia a dia. Per això, vaig decidir que la meva botiga ha de seguir aquesta línia i vendre marques que fan roba sostenible en tots els sentits.


Què significa?

Va més enllà de l’ecològic. Una marca sostenible ven a proximitat i utilitza paquets amb materials reciclats per enviar els productes. A més a més, controla moltísism la producció: no produeix gans quantitats i vigila a nivell de contaminació. Però va més enllà: segueix un sistema social amb salaris justos.

La indústria de la moda és la segona que més contamina.
Sí. A UNIK’s estaràs comprant una cosa que no fa tant mal al mediambient ni als animals.


El seu compromís és doble.

Vull marques sostenibles i inclusives. Això vol dir que han de produir talles petites i grans, perquè no tothom compleix amb el que marca la societat i és un valor que reivindico.

No vol marques de talles grans.
No. Vull que la mateixa marca de roba permeti vestir a tothom, perquè això és la inclusivitat. Vull poder oferir el mateix pantaló a totes les noies i nois per igual.


Costa trobar firmes així?

Al principi sí, però un cop comences a investigar descobreixes marques i elles mateixes et van guiant.

Hi ha clients compromesos?
Acabo d’obrir la botiga i no em coneix gaire gent, però quan explico la idea els clients reaccionen bé. Vaig a poc a poc, però a l’estiu vull ser 100% sostenible i, en un futur, m’agradaria ser un referent a Andorra.

La roba sosteible té disseny?
I tant. Sovint la gent es pensa que la roba sostenible és hippie, però no és cert, n’hi ha de tots els estils i els preus són els mateixos que tenen altres marques.

Per què a la Massana?
He obert la botiga a una parròquia alta perquè baixar a baix és un trauma per la quantitat de cotxes, obres, edificis que tapen les muntanyes, que són el més bonic que tenim a Andorra. Això em trenca el cor. Abans Andorra em tenia meravellada, però cada cop estic més trista de veure com canvia tot. Jo soc d’Ordino i és per plorar.

L’apassiona l’esport.
M’encanta i el que practico es fa a la muntanya. Faig esquí de muntanya fora de pistes per poder anar amb el meu gos en llibertat i que corri. També practico bici de gravel per estar a la natura. La meva manera de viure i pensar gira al voltant de la naturalesa.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts