x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Marc Cerón

“La covid ens ha tornat molt més estrictes amb la neteja”

És el CEO de l’empresa lleidatana de productes de neteja i higiene Ilerda Serveis. L’any passat va adquirir Lleixiu l’Andorrana, la societat degana del sector al país, on està desplegant un pla estratègic de creixement.
Marc Cerón, Conseller delegat d'Ilser Grup

Marc Cerón, Conseller delegat d'Ilser Grup

Marc Cerón, Conseller delegat d'Ilser Grup

Actualitzada 26/01/2023 a les 12:02
    Jordi Salazar
Per què van decidir apostar per Andorra?
La compra de Lleixiu l’Andorrana va respondre a una decisió estratègica, ja que fins aleshores no hi havia cap empresa de neteja del Principat que treballés a Espanya, ni viceversa. Aquest doble vessant ens permet oferir solucions a tots dos mercats.


Ja havien treballat conjuntament abans de l’adquisició?

Sí, les dues cases es coneixien des de feia molts anys, i portaven col·laborant més de quatre dècades. Ara, amb la integració de Lleixiu l’Andorrana dins Ilser Grup, el client del país pot accedir a un ventall molt més ampli de productes.

Quins són els seus projectes per al mercat andorrà?
Hem elaborat un pla estratègic a cinc anys vista que té com a objectiu transformar Lleixiu l’Andorrana en una empresa verda, digital i global. A més, també hi ha prevista la contractació de nous treballadors durant aquest 2023.


La higiene i la desinfecció han cobrat especial importància arran de la pandèmia?

És cert que durant els pitjors anys de la covid hi va haver un ús molt intensiu de productes, com ara mascaretes, gel hidroalcohòlic, guants, desinfectants... òbviament per poder controlar i erradicar el virus. Però tot plegat ha deixat seqüeles i ens hem tornat molt més estrictes amb tot allò relacionat amb la neteja.

Ens ho prenem més seriosament?
Totalment. Abans es treia només la brutícia que es veia com, per exemple, la pols. Ara es va molt més enllà i s’elimina tot allò que no es veu, amb processos de desinfecció.


Per tant, hi ha conscienciació entre els seus clients sobre aquesta qüestió?

Sí, i més en un país amb un ADN turístic com és Andorra. Restaurants i hotels han de ser molt curosos en aquest sentit, ja que han de garantir la màxima desinfecció als clients.

Com s’han adaptat els productes a aquest context?
Podem dir que el producte global, per entendre’ns, ja no existeix. Les solucions són cada vegada més específiques, perquè les condicions de neteja a cada espai també són diferents.

Ha parlat abans de sostenibilitat i digitalització.
Són dos eixos fonamentals en el sector de la neteja. Per un costat, cada vegada és més habitual treballar amb productes ecològics amb el mínim impacte sobre el medi ambient. La digitalització, per altra banda, permet al client interactuar en tot moment amb l’empresa. Des del mòbil o l’ordinador ho té tot a l’abast: pot des de fer comandes fins a consultar una factura o la fitxa d’un producte.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts