x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Nelly Garcia

“Molta gent encara no sap que és possible donar cabell”

Especialitzada en perruqueria i estètica oncològica, és la propietària del centre Kerala, que acull el nou banc de perruques que Andbank ha posat en marxa en col·laboració amb l’associació espanyola Mechones Solidarios.
Nelly Garcia

Nelly Garcia

Nelly Garcia

Actualitzada 09/10/2022 a les 12:15
En què consisteix aquest projecte?
Juntament amb Andbank i amb l’associació espanyola Mechones Solidarios hem creat un banc de perruques al país, pensat per a dones amb càncer. Les perruques se cedeixen de franc mentre dura el tractament.


I vostè, entre altres coses, s’encarrega de recollir el cabell.

Sí, la meva perruqueria va ser la primera d’Andorra a formar part de Mechones Solidarios, i per això Andbank ha confiat en mi per a aquesta iniciativa. He cursat una formació en perruqueria i estètica oncològica, i això facilita força el procés.

En quin sentit?
En el sentit que, des del moment que una pacient em comenta que té càncer, ja se li pot preparar o adaptar una perruca a mida i amb el seu estil. En disposar d’aquest banc, ja no li cal esperar, de manera que quan inicia la quimioteràpia ja té la perruca a punt.


Això fa el procés menys traumàtic, dins de la gravetat.

Sí, perquè cal tenir en compte que, a més del cop que suposa la malaltia, per a una dona acostumada a portar una melena llarga, haver-se de rapar també és molt dur.

Què cal fer per donar cabell?
L’únic requisit és tenir el cabell força llarg, perquè les cuetes que recollim han de fer com a mínim 30 centímetres. A part d’això, és indiferent si el cabell és llis, arrissat, tenyit...


I a partir d’aquí, què es fa?

Les cuetes s’envien a la seu de Mechones Solidarios, a Màlaga. Allà tenen una fàbrica on primer seleccionen el cabell que els arriba en funció de les seves característiques i tot seguit elaboren les perruques amb cabells similars. Per fer una perruca calen vuit cuetes.

Quant de cabell pot recollir en un mes?
És una xifra que pot variar molt. Hi ha mesos en què potser enviem deu cuetes i mesos en què no n’enviem cap. Nosaltres ho solem proposar a les clientes que venen a tallar-se el cabell, però moltes, en no tenir-ho previst, no sempre arriben a la llargada mínima.

Hi ha prou informació al respecte?
Molta gent encara no sap que és possible donar cabell. Però de mica en mica es va fent divulgació sobre aquesta opció. Per exemple el 19 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama, hem organitzat una jornada de donació.

En què consistirà?
A totes les persones que vinguin al centre d’estètica i perruqueria Kerala i vulguin donar cabell, se’ls farà el tall gratuït i a més rebran un obsequi.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts