TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Miquel Rossell

“Molta gent pensa que ser DJ és posar un USB amb música”

Conegut amb el nom artístic de Kurt Heisz, imparteix un curs gratuït al Punt d’Informació Juvenil d’Encamp perquè els joves coneguin els fonaments de la professió. El taller dura fins al juny i té lloc els dos darrers dimarts de cada mes.

Miquel Rossell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix aquests taller?

L’objectiu principal és motivar els joves d’Encamp a fer una cosa diferent, en aquest cas aprendre les nocions bàsiques de la professió de DJ i experimentar la seva creativitat a través de la música. I el més important: vull transmetre que l’activitat del discjòquei no s’ha de restringir només a la música electrònica.

El DJ s’adapta a qualsevol estil?

I tant! De fet, el primer que faig és demanar als alumnes quin tipus de música els agrada més, quins referents musicals tenen, si toquen algun instrument... d’aquesta manera puc organitzar millor les sessions.

Quina acollida està tenint de moment el curs?

Fins ara només hem fet una sessió, dimarts passat, i estic força content. Hi van assistir onze joves d’entre nou i divuit anys, i no tan sols crec que tots ells repetiran, sinó que espero que de mica en mica vagi creixent el nombre d’assistents. Les places estan limitades a quinze, però no es descarta ampliar-les si hi ha més demanda. També m’agradaria que la idea vagi calant en altres parròquies.

Com són les classes?

Intento combinar la teoria i la pràctica. És important que l’alumne aprengui conceptes teòrics, que són imprescindibles per anar avançant, però practicar és fonamental, i no tan sols per adquirir experiència. És la manera de fer les classes més dinàmiques i divertides. El primer dia els alumnes ja van fer coses amb la taula de mescles i van flipar.

I si després volen practicar a casa, com s’ho fan?

Soc conscient que estem en un moment en què les famílies no es poden permetre el luxe de comprar grans equips. Per això dono als joves el màxim de facilitats perquè puguin fer mescles i aprendre, amb programes informàtics i arxius amb temes musicals que poden anar muntant.

I qui vulgui un equip, ha de fer una gran inversió?

No excessivament. Moltes marques estan traient productes a molt bons preus perquè els joves puguin començar. Per 800 euros ja pots tenir altaveus, cascs i consola per treballar a casa. Costa el mateix això que un mòbil de gamma alta.

Hi ha una idea equivocada sobre la seva professió?

Molta gent pensa que ser DJ és només posar un USB amb música i ja està, i no és així. Hi ha molta tasca al darrere. També se’ns acostuma a vincular exclusivament amb l’oci nocturn, quan fem molt més.

Per exemple?

Animació d’esdeveniments, disseny de fil musical, ambientació per a restaurants o spas... les possibilitats són molt àmplies.

tracking