x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esteve Argelich

“M'agrada la llibertat de fer les fotos que em ve de gust”

És una apassionat de la fotografia. Exposa la seva obra als comptes @archifineart i @esartaphoto. El cap de setmana va ser a la Pitavola del Comapedrosa, a Arinsal, on va impartir un curs en fotografia a una desena d’alumnes.
Esteve Argelich, fotògraf

Esteve Argelich, fotògraf

Esteve Argelich, fotògraf

ESTEVE ARGELICH
Actualitzada 21/09/2022 a les 12:13
Com va iniciar-se en la fotografia?
Per casualitat. El 2013, per Setmana Santa, vaig comprar-me una càmera digital i vaig començar a sortir a fer fotos.


Des d’aleshores no ho ha deixat?

No. Des de llavors he sortit gairebé cada dia i he procurat d’aprendre molt sobre tots els aspectes de la fotografia. Del funcionament d’una càmera analògica a l’edició, passant per la planificació de les sortides.

Com s’ha format?
He anat a tallers de fotografia, he utilitzat tots els recursos pedagògics que poden trobar-se a internet i sovint he demanat ajuda a un amic fotògraf, però penso que com s’aprèn de debò a fer fotos és sortint al carrer amb la càmera. Cal posar en pràctica la teoria que has llegit als llibres.


M’he fixat que s’ha especialitzat en paisatges diürns i nocturns i en obres arquitectòniques. Què l’atrau d’aquests tres elements?

M’agrada fotografiar paisatges perquè és una oportunitat per descobrir llocs que no coneixies, respirar aire fresc i passejar. La fotografia nocturna és interessant perquè t’exigeix molta feina d’edició. Jo dedico entre tres i cinc hores a cada imatge. En fotografia arquitectònica prescindeixo dels colors utilitzo només el blanc i negre. Trobo que els edificis són més bonics així que en color.

És fotògraf amateur. S’ha plantejat mai de fer de l’afició una professió?
No. Sempre he tingut molt clar que la fotografia és una afició. Surto a fer fotos cada dia perquè m’ajuda a oblidar per un moment els problemes i maldecaps. M’agrada la llibertat de fer les fotos que em ve de gust i no haver de donar explicacions a ningú. Una llibertat que perdria si em dediqués professionalment a la fotografia.


Després de gairebé una dècada de formació contínua, encara aprèn coses noves de la fotografia?

I tant! Al començament la quantitat de coses que aprens en poc temps és molt gran. Després el ritme dels descobriments es va alentint, però mai no ho saps tot. Sempre hi ha alguna cosa que pots aprendre.

Això és el que l’anima a sortir cada dia a fer fotos?
Sempre pots aprendre dels errors. Surto cada dia per superar-me a mi mateix, per trobar altres maneres d’expressar-me amb la fotografia.

Com creu que canviarà la fotografia la tecnologia digital?
Em fa l’efecte que les generacions més joves estan acostumades a fer fotos amb el mòbil i voldran deixar enrere els quilos i quilos de material que carreguem els fotògrafs.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts