La gran obra de Brunel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont penjant del barri de Clifton, a Bristol, és l’atracció més icònica de la ciutat anglesa i està considerat un monument històric al Regne Unit en estar inclòs a la llista britànica d’edificis d’especial interès arquitectònic o històric. El pont, que creua el congost del riu Avon, va ser acabat el 1864, dos anys després de l’inici de les obres, i va ser un disseny del famós enginyer Isambard Kingdom Brunel, qui l’any 2002 fou escollit com el segon personatge britànic més important de tots els temps en una enquesta duta a terme per la BBC. Brunel va morir el 1859, fet que li va impedir veure construït un pont de 213 metres de llargada suspès a 61 metres de la llera del riu Avon.

En el seu dia va ser el pont més gran del món, va ser el lloc escollit per fer el primer salt de pònting l’any 1979 i ha estat l’escenari de nombroses pel·lícules i anuncis publicitaris. A l’agost, la celebració del Festival internacional de globus aerostàtics omple l’horitzó de la passarel·la d’aquests ginys proporcionant al visitant una foto de postal que no es pot perdre.

El pont no es troba al centre de Bristol, però un autobús porta des del nucli històric de la ciutat fins al barri que dona el nom a la passarel·la, el de Clifton. De fet, el pont es va construir per unir Clifton amb la propera Leigh Woods, i el barri mereix per si mateix una passejada i menjar o beure alguna cosa als nombrosos establiments de restauració que es troben als seus carrers. De fet, és un dels barris més de moda de Bristol amb les cases d’estil georgià i les botigues de moda.

El pont, que és de peatge per als vehicles, es pot travessar a peu i és habitual veure els turistes fent el camí d’anada i tornada des de Clifton. Una passejada de poc més d’un quart d’hora imprescindible per veure l’obra d’enginyeria pensada per Isambard Kingdom Brunel.

Però si el que es vol és tenir les millors vistes del pont, el turista ha d’arribar fins a l’observatori de Clifton. La caminada és ben senzilla i val molt la pena per veure el pont en tota la seva grandesa. A més, com a premi a l’esforç una tassa de cafè, un gelat, una copa de vi o una pinta de cervesa esperen al visitant a la cafeteria que ara forma part de l’edifici de l’observatori. La posta de sol, com no, és el millor moment per anar-hi si el que es vol és la fotografia perfecta per a les xarxes socials.

NO T'HO PERDIS

La ciutat de Banksy Bristol és la ciutat natal del misteriós artista Banksy i a les parets d’alguns edificis es poden trobar algunes de les seves obres més reconegudes. Hi ha rutes per trobar-les.

tracking