A les portes dels Alps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota la mirada de l’imponent Mont Blanc i travessada pel riu Roine, Ginebra s’estén de manera impecable, amb un ambient tranquil difícil de trobar en una ciutat descrita com el tercer centre financer d’Europa. Sens dubte, la seva ubicació enmig de la naturalesa, dominada pel llac Léman i a les portes dels Alps, fan de la segona ciutat més habitada de Suïssa una petita joia. Unes característiques que han contribuït que destaqui per la qualitat de vida que ofereix als qui l’habiten.

A Ginebra, t’hi has de perdre. I és que la mida de la ciutat convida a recórrer-la a peu. Els carrerons empedrats del nucli antic aboquen a la catedral de Sant Pere, que presideix la zona més històrica de la ciutat. Un total de 157 esglaons s’enfilen al cim de la torre, des d’on admirar la millor panoràmica de la ciutat. Durant el camí, et sorprendran petites terrasses encantadores, rodejades de vegetació que formen escenaris idíl·lics per seure i relaxar-se mentre es pren un bon cafè. Una pausa abans de continuar passejant entre les galeries d’art i les botigues de disseny que guarda la ciutat.

De fet, de disseny, Ginebra en té molt. El més conegut és el dels glamurosos rellotges. La història explica que a mitjan segle XVI, en un període marcat per l’austeritat, Joan Calví va prohibir l’ús de les joies. Aleshores, els orfebres van trobar en l’ornamentació d’aquestes peces una alternativa, decorant-les amb pedres i materials preciosos, convertint Ginebra en el bressol de la rellotgeria. Avui, les firmes més luxoses i prestigioses de rellotgeria tenen una gran presència a la ciutat En homenatge, Ginebra compta amb un gran rellotge floral, que amb 65.000 flors dona la benvinguda al jardí anglès.

Des d’aquest punt de la ciutat és fàcil arribar a l’espectacular Jet d’Eau, que s’ha convertit en emblema de Ginebra. El gran raig d’aigua s’alça 140 metres i dispara 500 litres d’aigua cada segon, a una velocitat de 200 quilòmetres per hora. Al començament, servia per distribuir la força propulsora del Roine als artesans de la ciutat. Però des del 1891 adorna el port de Ginebra i s’ha convertit en un signe d’identitat.

NO T'HO PERDIS

Creua el llac El llac Léman es pot creuar de manera gratuïta en una de les petites embarcacions públiques que transporten viatgers d’una banda a l’altra. Podràs gaudir de les vistes de la ciutat des de l’aigua, una perspectiva totalment diferent.

tracking