x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
MINES DE SAL, Wieliczka

Allà d'on surt la sal

Mines de sal

Mines de sal

Mines de sal

M. B.
Actualitzada 26/08/2022 a les 12:05
A tot just 15 quilòmetres al sud-est de Cracòvia es trova la ciutat de Wieliczka, que alberga una de les majors mines de sal del món, explotades des del segle XIII, i que són considerades Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 1978, i es calcula que prop d’un milió de persones la visiten any rere any. La instal·lació consta de més de 300 quilòmetres de galeries subterrànies que arriben fins als 327 metres de profunditat, en una visita guiada que consta d’entre dues i tres hores, i on es recórren més de 3,5 quilòmetres per algunes de les dependències de la instal·lació.

El punt més impressionant del recorregut, però, arriba amb la capella de Santa Kinga, una dependència de 54 metres amb una excel·lent decoració que està feta a base de sal. Una estàtua del Papa Joan Pau II (originari de Polònia), una de la Mare de Déu de Lourdes, un d’un miner o un petit quadre en relleu dels 12 apòstols a l’últim sopar són alguns dels detalls que es poden veure en aquesta dependència, que compta també amb majestuoses làmpades penjant del sostre per oferir una llum que li dona encara un punt més especial a aquesta capella. L’altar és l’altre punt impressionant d’aquesta sala, on hi ha diferents representacions religioses, o dues taules amb relíquies tant del Papa Joan Pau II com de la Mare de Déu de Lourdes.

El recorregut consta (evidentment, per això és una mina de sal a 327 metres de profunditat) de centenars d’escales per baixar-hi (per pujar, per sort, hi ha ascensors), i ja des de l’inici es va notant la sensació d’humitat fruit de l’aigua que hi ha a les mines de sal. A més de les joies arquitectòniques que hi ha al llarg del recorregut, un altre dels punts més bonics són els diferents llacs que es pot trobar –com el de la foto–, on tampoc falten les representacions religioses, en aquest cas com a homenatge a uns turistes que van morir-hi durant una visita en vaixell.

Al llarg del recorregut es veuen també diverses eines i demostracions de com s’extreia la sal des de fa diversos segles, les vies i les vagonetes per on es transportava, i es pot veure la naturalitat d’un espai que només es trenca en el petit moment que, mentre es va fent el recorregut, de sobte es troba un amb un bar i una botiga de souvenirs, perquè al final, a 327 metres de profunditat també, qui no corre vola.

NO T'HO PERDIS

AUSCHWITZAUSCHWITZ
Si es viatja a Cracòvia, desplaçar-se al camp de concentració i d'extermini d'Auschwitz-Birkenau és gairebé obligatòri per conèixer una de les etapes més negres de la història.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts