Punta de Teno, TenerifeNatàlia Bonjoch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Viatge amb quatre amigues a les illes Canàries. El nostre destí havia de ser Lanzarote, però els preus desorbitats dels vols ens van portar finalment a una de les seves veïnes, a Tenerife. Ens va faltar un dia, o més ben dit unes hores, per adonar-nos que no ens havíem equivocat i que érem al lloc indicat.

Després d’una primera jornada a l’illa, força distès pel cansament del vol, vam disposar-nos a agafar el cotxe i, amb les poques indicacions que teníem, intentar arribar a un far que no ens quedava gaire lluny de l’apartament. Ens dirigíem a la localitat de Buenavista del Norte, a la part nord-oest de Tenerife. Faltaven poques hores perquè la llum del sol se n’anés i dins el cotxe es sentia el nerviosisme per haver de fer la tornada per aquells revolts que transcorrien entre el mar i els penya-segats.

Una musiqueta típica d’estiu, al pur estil anunci d’Estrella Damm, i les vistes de Punta de Teno des de lluny, van servir com a un preciós tràiler del que gaudiríem en uns minuts. Motiu més que suficient per despertar-nos de cop i oblidar-nos fins i tot del neguit de la tornada. Uns deu minuts més i ja estàvem aparcades a pocs metres del mirador de Punta Teno. Compte, perquè tinc entès que alguns dies a la setmana es talla el pas de vehicles. En el nostre cas, en un passeig força curt ja observàvem el far que corona aquest magnífic indret. És un dels set que hi ha ubicats a la costa de Tenerife i es caracteritza pels seus colors vermells i blancs. La història diu que va ser construït el 1897 amb pedres de la Gomera, ja que resultava més fàcil traslladar-les des de l’illa veïna que des d’altres ciutats de Tenerife pel difícil accés que hi havia fins a la zona.

Sense cap mena de dubte, Punta de Teno és un dels llocs més recomanables de Tenerife per veure com es pon el sol. Enmig de les roques volcàniques sentiràs que ets al final del món, per això també cal avisar que –de la mateixa manera que a altres punts de l’illa– cal anar-hi preparat pel vent. És cert que l’espectacularitat de l’entorn causa que sigui un punt força freqüentat, i sobretot a aquesta hora del dia, on molta gent s’hi queda després de passar el dia a la platja. Recomano o bé pujar a alguna de les roques que rodegen el far, o descendir fins a la platja que queda just a la dreta del mirador. He visitat aquest far dos cops i ho tinc clar: Punta de Teno és un d’aquells llocs on sempre tornaria.

No t'ho perdis

Los Gigantes No pots marxar sense observar, des de la passarel·la que queda just a l'esquerra del far, els penya-segats de Los Gigantes. Si tens sort i el dia és clar es pot veure l’illa de la Gomera.

Los gigantes

tracking