El contrast de Praga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pot sonar a tòpic, però visitar Praga és com endinsar-te en un conte de fades.

La llista d’imprescindibles en aquesta ciutat és llarga. La primera parada es troba a la dreta del riu Moldava, al barri jueu, on destaquen la sinagoga i el cementiri. La torre de la Pòlvora obre la porta a Staré Město (Ciutat Vella). A través dels ondulats carrerons s’arriba al cor de la ciutat, la plaça Staroměstské Náměstí. Allà hi habita la torre de l’ajuntament, amb l’emblemàtic rellotge astonòmic –deixa que et sorprengui visitant-lo a una hora en punt–, l’església de Týn, l’església de Sant Nicolau i les pintoresques casetes. Sortint d’aquest plaça, direcció al riu, hi trobaràs la casa on va néixer l’escriptor Franz Kafka.

El camí segueix fins al famós pont de Carles –puja a la torre i gaudeix d’unes vistes úniques–, que uneix Satré Město amb el barri de Malá Strana, que guarda una de les grans joies de la capital txeca: el castell i la catedral de Sant Guiu, que constitueix la major mostra d’art gòtic de Praga. No abandonis la zona del castell sense visitar el Carreró de l’Or, conformat per un entremat de petites cases de colors llampants. El nom es deu al fet que la llegenda explica que hi van habitar els alquimistes de la cort de Rodolf II. El que és segur és que al llarg dels segles va allotjar des d’orfebres fins a Franz Kafka, que durant més d’un any va viure al número 22. En aquest barri sorprèn una curiositat: hi ha el carrer més estret del món, que compta am un semàfor per gestionar els vianants! Culmina el passeig amb una panoràmica de la ciutat. Puja a la torre Petřín, una estructura que recorda a la torre Eiffel i que gràcies que està ubicada sobre un turó, assoleix una alçada similar a l’original.

Però tot aquest romanticisme contrasta amb una vida alternativa que fa bullir la ciutat de cultura. Les nombroses escultures de l’artista txec David Cerný –amb una gran càrrega reivindicativa– et sorprendran a cada pas que facis. Visita els dos homes que fan pipí sobre la República Txeca, al jardí del museu de Franz Kafka, els nadons gegants que gategen per l’illa de Kampa, l’increïble bust de Kafka que fa la metamorfosi davant del palau municipal o l’estatua invertida de Venceslau, a les galeries Lucerna. Agafa el metro i ves a Praga 7, la zona més alterantiva de la ciutat on hi ha el museu DOX, el parc Letná i multitud de bars on prendre una bona cervesa.

NO T'HO PERDIS

Národní divadlo Reservin un vespre per assistir a l’opera al Národní Divadlo, el teatre nacional de Praga. El magestuós edifici s’alça davant el riu Moldava i és el monument nacional de la història i art txecs.

tracking