MASPALOMAS, GRAN CANÀRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

T’imagines caminar pel carrer, enmig d’una ciutat com n’hi ha tantes, i trobar-te, de sobte, sortint del no-res, un autèntic desert de dunes blanques infinites? És la sensació que s’experimenta si visites Maspalomas, al sud de Gran Canària, i travesses el passadís de l’hotel Riu Maspalomas que et trasllada directament a un altre univers. Una meravella natural que canvia cada moment segons els capricis del vent i a cada hora, segons les tonalitats del sol. La zona està protegida com a reserva natural especial des del 1994 i ocupa més de 400 hectàrees, que s’han anat formant al llarg dels segles gràcies a l’acumulació de sediments portats pel mar i pel vent. El contrast de les construccions hoteleres que rodegen la reserva amb l’espectacularitat d’un autèntic desert que neix del no-res no deixa ningú indiferent. El desert de Maspalomas té la particularitat de regalar a qui el visiti una magnífica vista del mar a l’horitzó i de petits oasis al llarg del camí que fan que sembli un lloc extret d’un altre planeta.

El millor per visitar la zona és perdre’s sense rumb enmig de les dunes i perseguir-les, pujant i baixant per les crestes dibuixades pel vent, fins allunyar-se suficientment de les construccions i els turistes per escoltar, únicament, el soroll de la brisa i el mar. És un lloc molt concorregut, per la qual cosa és difícil caminar per la zona completament sol, especialment a les hores centrals del dia i poc abans de la posta de sol, quan hi ha més concurrència. Malgrat això, la immensitat de la reserva permet que, caminant pocs minuts, agafis prou distància per poder conquerir una duna privada i contemplar com les muntanyes del fons de l’illa xuclen el sol i el cel es tenyeix de roig. Una hora màgica que es fa difícil de creure que es pugui veure en un paisatge tan diferent i alhora tan a prop de la civilització.

La reserva és tan bonica que serà difícil anar-hi sense una càmera de fotos a la mà per immortalitzar tots els canvis que la pròpia natura esculpeix a les dunes, especialment quan el sol comenci a caure i exalti el seu color daurat. Per això, és recomanable anar-hi més d’un dia. Per una banda, perquè l’espectacle serà cada dia diferent i cada dia val la pena. I per l’altra, per regalar-nos un instant propi, sense més rellotges que el que marca la posta de sol i, sobretot, sense el telèfon mòbil –deixeu-lo a l’apartament!– i simplement, respireu.

NO T'HO PERDIS

Al far en bicicleta Llogar una bicicleta és una bona manera de conèixer la zona. Des del far, on hi ha diversos restaurants, passant per la Charca, on les aus que migren a Àfrica paren a descansar.

Al far.

tracking