MAGALUF, ILLES BALEARS

El 'gueto' britànic a Mallorca

El 'gueto' britànic a MallorcaM. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En ple debat al país, i gairebé arreu del món, sobre noves formes de turisme sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, això d’avui és precisament el contrari. Magaluf, dintre del terme municipal de Calvià, és el destí any rere any de milers de joves turistes britànics que aprofiten el final del període d’estudis o les seves vacances per convertir aquest petit raconet de l’illa de Mallorca en el seu paradís particular i en una extensió més del gran regne de la Reina Mare, especialment per a aquells vinguts de ciutats del nord d’Anglaterra com Manchester, Leeds, Sheffield o Liverpool.

Quan un passeja pels carrers de Magaluf no té la sensació d’estar a Espanya, i és que ja vagi per la part de la platja, o per dintre del poble, ja no és que no senti una sola paraula en català, sinó que costa fins i tot fer-se entendre en castellà. Així que si el lector, ja sigui per equivocació o perquè a vostè li agrada el risc, té previst anar a Magaluf, ja pot desenterrar els coneixements d’anglès perquè serà l’única manera de sentir-se un més en aquesta petita Gàl·lia de les illes Balears.

El principal impacte quan s’arriba a Magaluf varia en funció de si és de dia o de nit. En el primer cas, sorprenen els grans hotels de desenes de pisos fruit de l’època del pelotazo, mentre que si el primer contacte és nocturn, la sorpresa arriba amb el festival de llum i color que es veu pels carrers. Especialment al carrer Punta Ballena i adjacents, l’epicentre de la festa nocturna, on una població de tot just 4.000 persones pot arribar a reunir-ne cinc vegades més, aproximadament 20.000 turistes, cada nit. Happy Hours, ofertes en xupitos o 2x1 en begudes (tot en anglès, evidentment) és el pa de cada dia d’aquesta zona per on passejar pot convertir-se en una gran aventura o gimcana intentant evitar topar amb joves borratxos pel terra, provant de no trepitjar vòmits, o superar els venedors ambulants que ofereixen qualsevol producte imaginable per fer el Magaluf Experience encara més inoblidable.

Per sort, però, Magaluf, encara que no ho sembli i sigui difícil treure’s de sobre el clixé, és molt més que festa i britànics borratxos, i un pot trobar indrets que el fan abandonar, encara que sigui per moments, la sensació d’estar a la Gran Bretanya, per exemple quan un va a la Cala en Balda, o gaudeix de les vistes de la Punta de Sa Por­rassa.

NO T'HO PERDIS

MAGALUF SQUARE Un dels epicentres de la localitat on hi ha diversos locals per menjar alguna cosa, o també per prendre una copa amb més tranquil·litat que la zona principal de Punta Ballena.

MAGALUF SQUARE

tracking