x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Exarchia, Atenes

El barri ingovernable

El barri ingovernable
Exarchia, ATenes, Mireia Reynald

Exarchia, ATenes, Mireia Reynald

Exarchia, ATenes, Mireia Reynald

M. R.
Cinema Riviera

Cinema Riviera

Cinema Riviera

Actualitzada 02/08/2022 a les 06:20
Tal com indica el seu origen etimològic, Exarchia és el barri ingovernable. El districte d’Atenes que, molt lluny d’aparèixer als principals itineraris turístics de la capital grega, es caracteritza per mostrar la seva insubmissió a l’autoritat, el seu rebuig al capitalisme i a qualsevol presència aburgesada. Així és Exarchia, una zona molt marcada per la memòria històrica i pels fets que van succeir en aquest territori unes dècades enrere, quan l’any 1973 van morir cinquanta estudiants en mans de la policia arran d’una revolta al campus de la Universitat Politècnica. Una manifestació massiva que clamava en contra del règim dictatorial de la Junta dels Coronels.

Va ser a partir de llavors quan els anarquistes es van apoderar del barri i van aconseguir que, durant molt de temps, un pacte no escrit entre les dues parts contribuís al fet que la policia no s’atrevís a trepitjar la zona, a menys que s’hi produís algun tipus de disturbi. Ara, la seva pròpia idiosincràsia i el seu caràcter autosostenible marquen l’esperit de la zona, on s’exhibeixen símbols com el gat negre o la bandera vermella i negra.

L’estètica del barri és un dels seus trets més característics. Les parets dels carrers amb gran pendent estan plenes de grafits reivindicatius, de pòsters amb emblemes polítics i de façanes amb mostres d’art urbà configurant un ambient únic. Ara bé, tot i ser un dels barris atenesos més polititzats de la ciutat –que acumula fama de perillós i marginal–, també és famós pel seu caràcter bohemi, els seus carrers acolorits i les seves terrasses, on la gent pot passar la tarda bevent vi o ouzo, la beguda més popular de Grècia.

Exarchia és conegut també per les seves manifestacions, sovint de caràcter violent. El 14 de juliol passat, per exemple, una gran riuada de gent va sortir als carrers per demostrar públicament el rebuig a la llibertat d’Epaminondas Korkoneas, un policia que es trobava a la presó des de l’any 2008 per haver matat amb un tret Alexis Grigorópulos, un noi de 15 anys, per manifestar-se durant una protesta.
 
NO T'HO PERDIS
Cinema RivieraCinema riviera

Aquest cinema de caràcter nostàlgic a l’aire lliure, situat al carrer Valtetsiou, és l’opció perfecta per passar una nit d’estiu. Es tracta d’una acollidora terrassa-jardí on s’exhibeixen clàssics del cinema en versió original subtitulada.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts