Aina Sánchez

“La Jove Companyia és un pont cap a la vida laboral”

És una de les noves cares de la Jove Companyia Nacional d’Andorra, la Jocand. Set actrius i una escenògrafa formaran part de la companyia durant dos anys. Actualment té 19 anys i estudia a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Aina Sánchez, Estudiant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenia formació prèvia en el món de la interpretació?

Des de sempre havia tingut molt clar que em volia dedicar a alguna professió relacionada amb les arts escèniques, però no tenia clar si decantar-me cap a la dansa o el teatre. Finalment l’any passat vaig acabar entrant a l’Institut del Teatre on estic fent l’itinerari de teatre físic.

Com va viure el càsting?

Ja m’havia presentat a les proves de la primera promoció, però no vaig ser admesa. Aquest curs vaig tornar-hi i em van agafar. Penso que és una oportunitat molt bona per a tots els joves que els agrada el teatre. T’encamina a un futur relacionat amb les arts escèniques.

Quins aspectes va valorar el jurat de la seva prova?

La veritat és que no ens han dit exactament què ens valoraven però el càsting es va dividir en dues parts. Una d’interpretació col·lectiva on es van incloure aspectes d’improvisació i un petit monòleg que havies de dur preparat des de casa.

Aquesta experiència tindrà una durada de dos anys. Què n’espera?

Durant tot l’estiu preparem una peça que estrenarem el setembre. Penso que l’any que ve encara ens complementarem millor perquè ens coneixerem més. Sobretot espero formar-me moltíssim i passar-m’ho molt bé fent allò que m’agrada.

Havia vist alguna obra de la Jocand com La Tercera Onada i Arrels d’Arreu?

Tenia la intenció de veure’n una però finalment es va anul·lar. M’agradaria veure la que estrenaran pròximament.

Representaran Les troianes d’Eurípides, l’obra que ha escollit Juanma Casero. Què en pensa?

És una obra molt interessant i molt potent i tracta un tema que ens arriba bastant pel fet de ser dones. Les troianes explica què passa amb les dones després de la guerra. Penso que, al ser un grup de dones, pot potenciar molt més aquesta història i aquesta idea. L’obra serà difícil, perquè és clàssica. Haurem de treballar textos però en tinc moltes ganes.

Quin personatge representarà?

En faig dos i estic molt contenta pels que m’han tocat. Un és el rei d’Esparta. Segurament l’encararem com una paròdia. L’altre personatge és una de les dones de Troia. Vindria a ser la boja del grup. Acaba endevinant tot allò que passarà perquè és una mica bruixa.

Com encara el seu futur com a actriu?

Em vull dedicar al teatre, a la dansa o al moviment. I penso que la Jocand és un pont cap a la vida laboral i una gran oportunitat per donar a conèixer la nostra imatge.

tracking