Marisa Luna

“Darrerament la paraula 'natural' s'està desvirtuant”

És enginyera tècnica agrícola i també la propietaria de Capricho de Luna, la marca amb què comercialitza productes de cosmètica d’higiene i bellesa natural. Aposta per cuidar la pell amb sabons naturals i, sobretot, de molta qualitat.

Marisa Luna, Propietaria Capricho de Luna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com sorgeix Caprichos de Luna?

Havia començat a fer proves de sabons naturals amb mi mateixa perquè estava farta dels productes químics amb què ens acostumem a rentar. A banda d’això, m’amoïnava la generació de plàstic.

I finalment decideix compartir-ho amb el món.

Amb el temps vaig pensar que, igual que a mi em preocupa la salut de la meva pell i el medi ambient, potser altres persones tenien el mateix neguit i vaig iniciar aquesta aventura.

És un neguit compartit?

Hi ha molta consciència i diria que cada vegada hi ha més preocupació. Hi ha gent molt responable. Ens agrada veure que la joventut puja molt consicienciada i busca aquest tipus de producte. Dramàticament, són els que rebran major imacte dels nostres hàbits de consum.

Quina és la recepta?

Els olis i les mantegues vegetals, depenent de les propietats que busquem. L’oli d’oliva verge extra –tots els ingredients que utilitzem són bio– és la base dels nostres sabons en un gran percentatge. També emprem olis essencials que concentren les propietats de determinades plantes de manera important.

Hi ha molts productes “naturals” al mercat...

Darrerament la paraula natural està una mica desvirtuada. Tothom hi fa al·lusió i és una mica demagòfic, perquè tot té un origen natural. De fet, en la cosmètica natural, a vegades s’accepten productes que no necessàriament són naturals.

I vostès, els fan servir?

No. Nosaltres només treballem amb productes molt naturals i per això tenim una llista de productes molt reduïda. És cert que ens limitem, però és la nostra filosofia. És important que la gent sàpiga llegir les etiquetes.

Fugen dels plàstics... Com presenten els productes?

Apostem per materials naturals i ecològics. Utilitzem paper de tipus seda, decorat... Però tots obtinguts amb el segell de bosocs sostenibles.

Cuiden molt l’estètica...

Sí. volem que la gent senti que el producte està fet amb carinyo i que és apte per utilitzar i reglar. De fet, es podrien presentar sense paper, però ho fem per higiene, per protegir el sabó dels agents externs.

A què fan olor els seus productes?

Hi ha sabons que fan olor perquè tenen olis essencials que aporten la seva olor característica. Altres fan olor per la seva matèria primera. Però també hi ha productes que no fan olor, i no és necessari. Apostem per una olor natural.

tracking