x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ramon Ribera

“La pandèmia ha minvat la nostra salut i la felicitat”

Aquest especialista en dolor imparteix formació sobre la importància de la salut física en la felicitat. A més de treballar sobre el cos de les persones perquè funcioni millor, ajuda a identificar els camps de la salut en què algú té problemes.
Ramon Ribera

Ramon Ribera

Ramon Ribera

R.R.
Actualitzada 19/07/2022 a les 12:08
Quina importància té el cos en la felicitat?
Quan analitzem en profunditat els problemes de les persones que em visiten podem veure que els seus mals, més enllà dels seus efectes directes, estan disminuint la seva qualitat de vida i, per tant, la seva percepció de la felicitat. Per altra banda, moltes vegades, darrere de problemes de salut persistents, com ara dolors físics o problemes digestius, entre d’altres, veiem que hi ha un rerefons en què la gestió emocional o la baixa percepció de felicitat de les persones tindrà un paper fonamental en el desenvolupament d’aquests problemes.


A què es refereix en concret?

És molt clar que la nostra salut i la nostra felicitat estan influenciades de manera multifactorial. Pel que fa a la salut, sabem que són molt importants aspectes tan diversos com ara la qualitat del descans nocturn, una bona salut digestiva, una activitat física adequada, uns ritmes biològics individuals, una bona gestió emocional i una satisfacció social de qualitat. La importància de la nostra salut física en relació a la felicitat es basa en el fet que qualsevol alteració en els factors que gestionen la nostra salut serà un caldo de cultiu perquè apareguin problemes de salut i la nostra felicitat es vegi disminuïda.

La pandèmia ha agreujat els problemes de salut i reduit la felicitat?
Per suposat, tot i que comencem a aixecar el cap. Sabem per estudis científics actuals que la nostra felicitat està influenciada per factors tan diversos com la nostra càrrega genètica, la nostra salut o la qualitat de les nostres relacions socials. Sabem que la pandèmia, a part de la convivència amb la por i la incertesa, ens ha aïllat socialment, còctel que ha aconseguit que la nostra salut i felicitat hagin minvat.


I això que diu serveix per a totes les edats?

I tant! El que explico és aplicable, tenint en compte les individualitats de cada col·lectiu o persona, a tots els grups d’edat, des de nens fins a persones grans. La biologia funciona per a tots igual, amb els seus matisos.

I quines són les recomanacions que dona?
El més important és que les persones tinguin coneixement de com funciona la seva salut en un sentit global, que allunyin la mirada del símptoma o d’allò que els molesta, sense restar-li importància, i puguin observar-se com un individu que es mou, menja, respira i es relaciona de manera integrada. Per solucionar els nostres problemes de salut, que és al que em dedico, aconseguim identificar i resoldre els problemes des d’una perspectiva global i integradora, no només local.
  • #1 fart de tot
    (19/07/22 12:07)

    en Ramon em va tractar fa uns anys d'una lumbálgia ferotge. La vaig superar gràcies amb ell. És un professional excel.lent.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts