Gonzalo Lardiés

“L'inversor que no sigui un especulador que aixequi la mà”

És el segon gestor en el rànking de la lliga de gestió activa de la borsa espanyola. Treballant a la filial espanyola d’AndBank creu que la tecnologia blockchain té un valor de cara al futur de de l’economia.

Gonzalo Lardiés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És moment per invertir en borsa?

Estem en un moment complicat perquè els gestors mai havíem tingut una inflació tan alta com la que hi ha actualment amb un diferencial amb els tipus d’interès. Bé, sí que ho havíem tingut però fa cinquanta anys i els gestors que ara estem en actiu no ho vàrem viure.

Per tant és un moment per a inversors valents.

Jo sempre dic que cadascú ha de ser conscient o ser fidel al seu perfil com a inversor. La volatilitat de les rendes variables pot ser que no encaixi amb tothom i potser han de buscar inversions que tinguin menys rendibilitat però que generin menys ensurts. Per exemple, fa dos anys vàrem haver de prendre decisions que mai no hauríem pensat que prendríem arran de la panèmia, per tant no hi ha res segur.

Això de la lliga de la gestió activa de la borsa, com funciona?

És una classificació d’un mitjà de comunicació el qual divideix els gestors segons els actius amb els quals treballem. Per exemple, hi ha qui té posicions que va movent de forma menys o més activa i després hi ha els que tenen posicions més fixes.

Vaja, l’inversor que més rendiment treu durant l’any...

Així és, fan un rànking anual en relació al fons en el qual tenim posicions actives a nivell espanyol i observen qui en treu major rendibilitat.

I vostè ara ha passat a ser el segon de tot Espanya. Suposo que els amics li demanen que els gestioni la cartera...

Sempre dic que això és com el Guadiana: hi ha èpoques bones i dolentes. El que cal és intentar maximitzar els encerts i minimitzar els errors.

Algun actiu que ens pugui fer milionaris?

Això no existeix. La rendibilitat i el risc són les dues cares de la mateixa moneda. A menys risc, menys rendibilitat. És cert, però que ara les inversions més conservadores són les que estan patint més.

Tots els brokers són especuladors?

El que digui que no és un especulador que aixequi la mà. Diferenciar entre inversor i especulador és molt difícil perquè els beneficis ràpids són molt apetitosos. Ara bé, si el mercat té un perfil especulador hi haurà més volatilitat.

Sempre hi ha la barra de bar on s’escolta allò de “quan està baix és quan s’ha de comprar!”

Això ho he sentit molt amb les criptomonedes. Crec que és un mercat en el qual es pot guanyar molts diners. L’euro digital és una cosa que acabarà arribant perquè la tecnologia blockchain té un valor.

tracking