Helena Prieto

“Vull obrir una bugaderia on et sentis com a casa”

És la guanyadora del primer premi de la dar-rera edició del Taller d’Emprenedors, la 22a, amb un projecte per a una bugaderia d’autoservei. El posarà en marxa a Encamp i vol que el client s’hi senti “com a casa seva”.

Helena Prieto, EmprenedoraH.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix la bugaderia d’autoservei que vol posar en marxa?

Es tracta de la típica bugaderia d’autoservei, però amb la novetat que sigui sostenible i pensada per a la comunitat. En aquest sentit utilitzarem sabons ecològics i volem que la gent s’hi senti com a casa mentre s’espera que se li renti la roba. A més, hi haurà un espai infantil amb taules i un punt d’intercanvi de llibres. D’aquesta manera, mentre rentes la roba podràs llegir un llibre o mirar una sèrie de Netflix.

Cada vegada es veuen més bugaderies d’autoservei.

El sector està creixent, i en tot Andorra n’hi ha actualment vuit i en els últims anys se n’han obertes tres o quatre. Crec que per la comoditat i el baix cost la gent les utilitza cada vegada més. A Encamp i Canillo no n’hi ha cap, per això vull obrir-ne una, juntament amb un soci, a la primera d’aquestes dues parròquies.

Fer una bugaderia sostenible encareix els preus?

No necessàriament. Hem fet els càlculs i no hi ha tanta diferència, com es podria pensar, pel que comporta el cost dels productes ecològics. De moment, estem mirant de trobar el local adequat i estem treballant també en el tema del finançament, i aleshores tirarem el projecte endavant.

Tenia ja formació en emprenedoria abans del Taller d’Emprenedors?

Vinc del món educatiu, i el taller m’ha permès conèixer tot el que està relacionat amb l’empresa. Continuaré la meva activitat, però també posaré en marxa aquest negoci, compatibilitzant-les totes dues.

Li ha donat el Taller d’Emprenedors eines suficients per poder posar en marxa el projecte?

Penso que el taller, a la gent que venim d’altres mons diferents de l’empresarial, ens permet conèixer els fonaments teòrics de com funciona el mercat i veure si el projecte que tens al cap és viable.

Una de les dificultats per emprendre és el finançament...

En el meu cas, estic pendent de lligar el finançament amb un banc. Els promotors aportarem una part de la inversió, que és important, i després estem esperant les opcions que ens donen. A més, els 2.000 euros del primer premi del taller és una aportació més que podem sumar a la quantitat de diners que necessitem, si bé aquest premi és més aviat un reconeixement al treball fet.

Creu que hi ha prou suport als emprenedors?

Que el taller sigui obert a tot-hom i sigui gratuït és un avantatge molt important aquí. I és que, més enllà de possibles ajudes, és important primer que et donin els fonaments per saber si un negoci pot ser viable o no.

tracking