Daniel Santamaria

“Hem volgut plasmar la llum d'Andorra”

És el responsable dels muntatges florals repartits per la capital amb motiu de l’Andorra la Vella en Flor. Les instal·lacions es poden veure des de divendres i hi seran fins al dia 12.

Daniel SantamariaM. FRANCÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sobre quina idea han fet les instal·lacions?

El concepte de les tres instal·lacions que estem fent és imitar els colors de l’arc de Sant Martí. Trobareu expressada de tres formes diferents aquesta idea, plasmada a l’avinguda Tarragona, a l’avinguda Meritxell i davant del comú.

Per què han escollit aquest concepte?

Quan penso en Andorra no penso en les compres o en la ciutat i el seu estrès, sinó en la naturalesa i la llum que hi ha a la vall. Aquí, quan plou, sempre acaba sortint un arc de Sant Martí, i això el va convertir en el fil conductor d’aquestes instal·lacions. Hi hem volgut plasmar la llum d’Andorra.

Parli’m del disseny de les estructures.

Per a la instal·lació de l’avinguda Meritxell estem fent servir grans estructures, molt rectes, molt cúbiques, perquè es fusionin millor amb l’arquitectura de la ciutat. Amb els volums quadrats i rectangulars i aportant el color de les plantes podem oferir una sensació més orgànica de com la naturalesa arriba a la ciutat.

Com han traslladat la idea de la llum a la instal·lació del comú i a l’avinguda Tarragona?

Hem insistit en aquesta màxima utilitzant flors de color blanc per representar la llum que adquireix color un cop passa pels prismes. A l’avinguda Tarragona hem creat mòduls diferents que representen l’arc de Sant Martí i donen la benvinguda a la ciutat.

Com han treballat per dur a terme el projecte?

Estem treballant dos equips en conjunt, per una banda, tenim l’equip de tot natura, uns floristes i jardiners andorrans que porten la part tècnica, i amb ajuda de l’Escola de Disseny Floral, que dirigeixo, hem preparat el disseny de la instal·lació i les estructures en què hem posat les flors.

On s’han pogut veure instal·lacions com les que ha portat a Andorra?

Sense anar més enllà, la setmana passada vam fer una instal·lació similar a Suïssa i he treballat en projectes per tot el món, des de la Xina, Singapur o els Països Baixos, sempre treballem amb flors per integrar-les en els espais en els quals es troben.

Què significa per a les seves alumnes treballar en un projecte com aquest?

Per a elles, és un premi, aprenen de manera molt més fàcil que quan són a la classe. Poder sortir al carrer i treballar amb volums molt més grans que una classe o una botiga no poden assumir, i per a elles són unes vacances de gaudi total. Sense elles segur que no hauríem arribat aquí.

tracking