Magalí Salomón

“Si el 'coco' no tira, les cames no tiraran”

Membre de l’equip de ruta de la Federació Andorrana de Ciclisme, acaba de finalitzar en quart lloc l’Andorra 21 Ports de l’Andorra Multisport Festival, a més d’aconseguir el mallot blanc de millor jove i de ser la millor andorrana.

Magalí Salomón, Ciclista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quarta a la general, millor andorrana i millor jove. S’ho esperava?

Ha estat una experiència de bojos, perquè a més era la meva primera cursa per etapes i no sabia com reaccionaria el cos, especialment les cames.

Quina valoració en fa?

Ha estat complicat perquè a la primera etapa vaig punxar, la segona va ser molt dura i la tercera, també complicat, però vaig poder acabar bé i m’ha donat una gran força mental i crec que ara puc anar a tot arreu.

Com ha anat l’organització?

Genial, la veritat. Vull donar les gràcies a l’organització, a Andona, perquè hi he pogut participar gràcies a elles. I també als mecànics de la cursa.

En tres dies hi ha moments per a tot, quin ha estat el més complicat?

Al port de Cabús, perquè hi havia molt de vent i això feia que en l’àmbit mental costés més. I a l’última etapa amb la calor, també. He pensat de baixar de la bici molts cops, però al final estic orgullosa de mi mateixa de poder acabar.

I en l’aspecte positiu, amb què es queda?

Estic molt contenta de com m’he refet en aquesta primera experiència i també de les sensacions, perquè havia perdut confiança en mi mateixa.

La 21 Ports passa a ser Haute Route, té previst anar-hi?

Jo ho veurem, al final depèn dels diners, però si no la faig vindré segur igualment a animar els que la facin.

Quins objectius es marca de cara al futur?

Seguir entrenant, sobretot pel que fa a resistència i fons, perquè al final, fer 3.000 metres de desnivell al dia sense fons és molt complicat. És cert que estic contenta de com ha reaccionat el cos, però també he vist que al final ja em començava a dir estop.

Suposo que en una prova tan dura la ment també té un paper molt important.

Sí, moltíssim. Les cames sempre hi són i sempre hi haurà una mica de cames, però si el coco no tira, les cames no tiraran. És molt fàcil fer la volta i les cames tiraran igual, però tenir força mental és un bon ús per a la vida.

A què es refereix?

La bici m’ha permès tenir aquesta força mental i això ajuda cada dia a la vida, la carrera, els estudis o la família. Crec que tothom ho ha de treballar perquè el coco és més important que el cos.

Es veu als Jocs dels Petits Estats del 2025?

Queda molt i he de veure per on va la meva vida professional, que passa per davant de la bici.

tracking