PERMETRE
NO, GRÀCIES
Jordi Lestang

“La disciplina del trial 'indoor' sempre m'ha temptat”

17 anys. Estudiant de primer de batxillerat, és un dels integrants del Bou & Pascu Racing Team. Ha guanyat els tres últims Campionats d’Andorra de l’especialitat i també està disputant el Mundial a la categoria de Trial2.
Jordi Lestang, trial

Fernando Galindo
Actualitzada 24/06/2022 a les 12:03
Quina valoració fas de la doble cursa del Mundial a Sant Julià de Lòria?
Bé, estem contents. L’objectiu aquesta temporada és entrar al Top 15 i vam acabar 19è i 20è. Cada cop estem més a prop d’aconseguir-ho.

Imagino que córrer a casa és especial.

Sí, hi havia molta gent al públic que coneixia i em van animar força durant el recorregut.

No va suposar més pressió?
No, a mi normalment aquestes coses com competir a casa em donen més motivació que no pas pressió.

Més enllà del Mundial, la temporada amb el Campionat d’Andorra i el Campionat d’Espanya està anant bé, oi?

Sí, el Campionat d’Andorra està sent molt igualat perquè hi ha gent de nivell però he pogut guanyar tres curses, i al d’Espanya només n’hem fet una, però va anar bé, tot i que era la moto nova i al principi em va costar acostumar-m’hi.

I quins objectius et marques per a la resta de temporada?
En el cas del Campionat d’Espanya intentar guanyar, tot i que no és fàcil perquè hi ha gent de molt nivell. En el d’Andorra repetir el títol, perquè ja fa tres anys que el guanyo a la categoria màxima, i al Mundial seguir obtenint experiència i intentar fer algun Top 15 per sumar algun punt, tot i que serà complicat perquè hi ha nivell.

Què significa estar al Bou & Pascu Racing Team?

És un honor. Entrenar amb el Toni Bou i el Jordi Pascuet és espectacular.

I suposa una pressió afegida córrer per a dues figures així?
No, ells no ens en posen gens. Ens diuen que som joves i que hem d’aprendre, i els veiem més com a companys que no com a caps. Ens donen suport i ens ajuden en tot.

Com vas entrar a l’equip?
Jo estava a la Talent School de Montesa i el Toni em va dir que volia fer un equip i em va proposar d’entrar-hi.

Com vas arrencar en el trial?
Vaig començar amb la bici als cinc anys, però després vaig veure que m’agradava més la moto i m’hi vaig quedar.

És molt sacrificat?
Sí, com tots els esports, i compaginar-ho amb els estudis és complicat. Però al final, si tens il·lusió, ho pots fer.