.

x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Euliter Jepchirchir Tanui

“Si estimes el que fas trauràs el millor de tu mateix”

Corredora de llarga distància, Tanui participarà aquest cap de setmana en la 39a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp. Serà la primera vegada que correrà a Andorra.
Euliter Jepchirchir Tanui, atleta

Euliter Jepchirchir Tanui, atleta

Euliter Jepchirchir Tanui, atleta

COMÚ D'ENCAMP
Actualitzada 26/05/2022 a les 12:01
Quan va començar a córrer?
Des de ben petita. Els meus pares són atletes i quan anava a l’escola ja corria. Vaig descobrir que era el meu talent i no he deixat d’entrenar-me des d’aleshores.


L’atletisme és l’esport nacional a Kènia.

Sí, és un esport molt popular al meu país. Hi ha molta gent que corre i voldria fer-ne una carrera, però és molt difícil poder dedicar-t’hi professionalment si no tens suport. I el govern no pot ajudar tothom. Assolir els teus objectius a Kènia com a atleta és un repte molt complicat si no tens cap mena de suport.

Quina és la seva rutina d’entrenament?
M’entreno de dilluns a dissabte. Dilluns al matí corro 20 quilòmetres al matí i 10 a la tarda. Dimarts faig marxa. Dimecres torno a córrer 20 quilòmetres al matí i 10 a la tarda i, dijous, a fer marxa. Divendres faig un entrenament suau, corro 20 quilòmetres al matí, abans d’afrontar el dia més dur de la setmana, que és dissabte, en el qual corro distàncies més llargues.


Què és el que més li agrada de l’atletisme?

És el meu talent. Ho sé de des de petita i hi dedico la meva vida. Córrer és la meva feina. Si ho faig bé m’hi puc guanyar el sou. La meva vida depèn de l’atletisme.

Quines impressions ha tingut d’Andorra des que va arribar ahir?
És la primera vegada que visito el país. M’he sentit molt ben acollida pels andorrans, així com per la família d’OTSO. M’agradaria molt poder tornar-hi l’any vinent.


Quines són les seves fites professionals en els propers mesos?

Vull millorar les meves marques personals. El meu referent és la meva germana, Angela Tanui. La seva marca a la marató és de dues hores i 17 minuts. El meu objectiu és igualar aquest temps o, fins i tot, superar-lo. Cada dia vull ser millor del que soc ara.

Quin consell donaria a una nena que vulgui dedicar-se professionalment a l’atletisme?
Has d’estimar l’atletisme si t’hi vols dedicar. Si estimes el que fas trauràs el millor de tu mateix. Estima el que fas i sigues constant en els entrenaments. Fixa’t objectius i reptes que et motivin i no defalleixis mai.

Què és el que li agradaria que els andorrans coneguessin del seu país?
Kènia és un país que té moltes coses a dir al món. Pel que fa a l’atletisme, m’agradaria que els andorrans fossin conscients de les dificultats que han d’afrontar els atletes kenians.
Etiquetes
El més...
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2022 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts