x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Carlos Blanco

“Hi ha certs errors que s'han de cometre per tenir èxit”

Ha invertit en 150 empreses i n’ha fundat 20 en 25 anys de carrera i va escriure el llibre Els principals errors dels emprenedors. Compartirà les seves exeperiències el dimarts 24 de maig a l’espai Diari d’Andorra – Deloitte.
Carlos Blanco

Carlos Blanco

Carlos Blanco

Actualitzada 23/05/2022 a les 12:14
Què trobarem a la xerrada que farà a l’Espai Diari d’Andorra – Deloitte?
La idea és explicar el món de les startups amb tota la seva complexitat a través de l’experiència que m’han donat les més de 150 empreses en les quals he invertit i en les 20 empreses que he fundat. Vull compartir les meves experiències, els encerts, però sobretot aquells erros que he comès i que vull compartir amb tothom.


Els errors es repeteixen?

Aquests errors dels emprenedors sempre s’han repetit. Jo els he comès, emprenedors que van començar molt abans que jo també ho van fer. Penso que potser hi ha certs errors que són una part clau del camí cap a tenir èxit en l’àmbit empresarial.

Quins són els errors que més es cometen?
La mala elecció de socis és un dels més habituals. També la poca concentració en el màrqueting. Molts cops els emprenedors se centren tant en la idea brillant que han tingut que obliden com vendre-la i allà cau molta gent.


En quin moment s’identifica com a emprenedor?

Amb 13 anys ja tenia un petit negoci de venda de cromos i amb quatre diumenges al matí guanyava el mateix que el meu pare guanyava treballant 60 hores a la setmana. Era la meva font d'ingressos, però no pensava que estava sent un emprenedor. Amb 16 en tenia 2 i als 21 vaig fundar la meva primera empresa tecnològica i als 30 ja en tenia tres.

En aquell moment quins eren els estímuls que el motivaven a emprendre?
Primer volia ser independent, volia crear el meu propi treball. A partir del 95 amb les empreses tecnològiques vaig veure que m’hi podia guanyar la vida. Crec que emprenedor se’n neix i es fa, jo tenia la inquietud i en vaig anar aprenent amb els anys.


En quins paràmetres es fixa per invertir i emprendre?

Jo per començar busco un bon líder i que ja hagi creat l’empresa. El segon que busco és el mercat, em centro en les dades d’inversió en el sector que es mou l’empresa en el mercat americà i europeu per veure com funcionarà l’espanyol. Finalment, em fixo en l’equip per assegurar-me que els socis cofundadors són prou bons.

Quin consell donaria als nous emprenedors?
Primer s’ha d’aprendre i després emprendre. Moltes vegades la gent comet l’error d’emprendre sense conèixer bé el sector en el qual treballes. Has de tenir un nivell notable en totes les àrees per poder fer un projecte que doni resultats.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts