Edu Polls

“Fer música per a nens és més exigent que fer-la per a adults”

Va començar a tocar reggae quan tenia 16 anys, i des del 2011, amb la banda que va formar, és part del projecte Música per a Xics, que acosta la cultura i la música jamaicana als més petits. Actua aquesta tarda a l’Auditori Nacional.

Edu Polls, Fundador de Reggae per Xics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar el projecte de Música per a Xics?

Vam començar fent música jamaicana per adults en anglès l'any 2006, quan teníem 16 anys. El 2011 vam tenir l'opció d'anar a tocar a una escola per Santa Cecília. Vam adaptar cançons populars de quan érem petits als ritmes que sabíem. Vam decidir que a més ho teatralitzaríem i que ens disfressaríem, també. Ens va agradar molt i vam seguir així a partir d'aquí.

El projecte va funcionar des del principi?

Sí, ja estàvem rodats, feia 5 anys que tocàvem junts. Som 11 persones al grup, vam mantenir el format però va canviar el públic, per això crec que va funcionar.

És estrany veure un grup d'aquestes dimensions fent música per a nens?

Al principi els ajuntaments no entenien les exigències tècniques que teníem pel volum de músics que som. Volíem mantenir el nivell i fer música per a nens. Penso que en certs casos és fins i tot més exigent que fer-la per a adults.

Més enllà de la música com a tal, intenten educar?

La nostra voluntat amb el concert és fer difusió de la música jamaicana, però també de gaudir de la música amb 10 músics en la secció de vents, les guitarres, els cantants i les bateries. També el que és gaudir del ritme, de la música en comunitat i la teatralització és sobretot una eina que ens serveix per enganxar els nens i que sentin que viuen una història.

Quin ús doneu a la teatralització?

El darrer disc es diu Quadern de Bitàcora. Tot l'espectacle passa en un vaixell i per tant la temàtica està vinculada a la navegació pel mar. Els petits gats teatralitzats ajuden a lligar-ho tot entre cançó i cançó i que no es desenganxin del petit món màgic que intentem crear.

Els agrada la dinàmica del viatge? És un recurs habitual?

Els nostres concerts sempre són un viatge conjunt, altres projectes tenien de leitmotiv un viatge, altres cops ha estat un tren i d'altres un viatge a l'espai però és un recurs amb moltes possibilitats que ajuda a captar i mantenir l’atenció del nostre públic.

L'estil de música ajuda a enganxar els infants?

El reggae és una música popular caribenya. És senzill: a nivell melòdic és molt familiar i per tant es pot enganxar la gent amb aquesta música perquè l'estil i les melodies són familiars per a nosaltres. La barreja entre música africana i afroamericana amb línies de baix i bombo molt marcades fan que tothom vulgui ballar o moure’s al moment. Ho faciliten tot.

tracking