Regina Codina

“No fem dues vegades la mateixa peça i això es valora”

Amb la seva germana Sílvia (a la foto, a la dreta) va crear aquest espai d’artesania. A partir d’avui seran presents, per quarta vegada, a la nova edició del Mercat de la Vall de la capital, on també faran un taller creatiu obert a tothom.

Regina Codina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com neix el projecte Ko&Ko?

A totes les dones de la família sempre ens han agradat molt les manualitats. Per fer companyia a la nostra mare, les meves germanes, jo i també algunes de les nostres filles vam començar a fer un patchwork de teles africanes totes juntes. Com que se’ns donava bé vam decidir portar algunes peces al Poblet de Nadal, especialment corones fetes amb teixits i altres materials. Arran d’això vam crear l’empresa Ko&Ko.

Només treballen en fires i mercats?

Sí, hem estat al Poblet de Nadal, a la fira de Sant Jordi venent roses de paper o de tela, al Mercat de la Vall, on hem participat ja tres vegades, i aquest any anirem també a Andoflora... No tenim botiga pròpia i els mercats són el nostre principal aparador.

Treballen força amb teles africanes.

Sí, perquè la meva filla viu des de fa anys a l’Àfrica. Ha estat en diversos països i ens porta material sempre que ve a Andorra. Nosaltres també hi anem sovint i aprofitem per portar teixits.

Què elaboren amb aquests materials?

Bosses, coixins, elements decoratius... de tot. Intentem fer sempre coses originals, peces úniques. No fem mai dues vegades la mateixa peça i això és una cosa que els clients valoren. I tot està elaborat a mà.

La roba africana també té una estètica especial i diferent.

Molt diferent. En primer lloc perquè té molta qualitat i es treballa molt bé. En segon lloc, perquè és molt alegre i té colors que trenquen amb l’estètica a la qual estem més acostumats. Els estampats ètnics criden molt l’atenció.

Vostès treballen en tot el procés de creació?

No sempre, perquè no se’ns dona gaire bé cosir, i de la part de costura se n’encarrega sovint el taller ocupacional del centre penitenciari de la Comella. Vam aconseguir aquesta col·laboració i estem molt satisfetes de la feina que fan.

Al Mercat de la Vall també ofereixen un taller. En què consisteix?

És justament de temàtica africana, adreçat tant a nens com a adults. Farem petites figures d’animals amb roba, i amb aquestes figures, bambú i cordills fabricarem mòbils per penjar del sostre.

Troben a faltar un mercat a Andorra durant tot l’any?

Aquí tenim l’inconvenient que no hi ha un mercat cobert que pugui obrir sempre, i tot s’hagi de fer al carrer, però tot i així crec que hi ha molta varietat de propostes al llarg de tot l’any i a totes les parròquies.

tracking