Àngels Amorós

“Els floristes som persones creatives per definició”

Des de fa 27 anys és propietària de dues floristeries, una a Escaldes i l’altra a Sant Julià. És l’època de més tràfec de l’any, amb Sant Jordi, el Dia de la mare i les festivitats de Setmana Santa repartides en menys d’un mes.

Àngels Amorós, florista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com van els preparatius per Sant Jordi?

Estem molt enfeinats aquests dies, la veritat és que tant a la botiga de Sant Julià com a la d’Escaldes no parem des de principi de setmana i tenim ganes que arribi el gran dia.

Quines roses tenen preparades?

Tenim les roses embossades més típiques que es regalen habitualment amb una espiga. Nosaltres sempre les comprem d’una qualitat alta i de mides diferents. És important que si no podem ser creatius garantim que les roses siguin de la millor qualitat possible i que valguin la pena per si soles.

Li permet ser creativa?

No tant com m’agradaria. Al cap i a la fi, les expectatives que tothom té de les roses de Sant Jordi són molt clares i donen poc marge per experimentar i provar coses noves. Una varietat curiosa que ha entrat els últims anys són les roses preservades, que duren molt de temps i que poden tenir colors més variats. La veritat és que es venen molt, però personalment prefereixo les naturals, crec que és part de la seva bellesa que acabin morint.

Tot i això, les flors preservades tenen punts positius...

Absolutament. De fet, durant la pandèmia va ser l’estoc que vam poder vendre i ens van ajudar a fer sostenible el negoci. Però no et permeten ser creativa.

Com es pot ser creatiu en la floristeria?

Crec que els floristes som creatius per definició. Al final hem de jugar amb els significats de les flors. Regalar una rosa vermella no té el mateix significat per a una padrina que per a una nena o per a una noia jove i evidentment nosaltres hem de copsar-ho en la presentació. Jo del que gaudeixo és de poder barrejar flors i ser creativa en els rams i aquest ofici m’ho permet fer cada dia.

És possible que hi hagi hagut un repunt en la compra de flors i plantes?

Nosaltres ho hem notat. Fa dos anys que pràcticament no hi ha casaments i els funerals en haver de ser en petit comitè són molt austers amb les flors. Però hem notat que molta gent ve a comprar plantes i més flors. Crec que molta gent es va adonar que a casa seva hi faltava vida i color quan es va veure en la situació d’estar-hi molt més temps de l’habitual i va trobar a faltar aquestes flors.

Aquesta pràctica és habitual en altres països?

Com a mínim hi ha més cultura. A Holanda, per exemple, estan acostumats a comprar flors quan arriba la primavera. En certes zones de França o el Regne Unit la cultura de tenir i cuidar les flors i les plantes està molt estesa.

tracking