Mònica Vega

“Volem arribar fins i tot al noi que fa breakdance al parc”

És la responsable, al costat del ballarí i coreògraf català Martí Güell, d’aquest nou projecte integrat dins l’Escena Nacional d’Andorra. Una iniciativa adreçada a joves d’entre 15 i 18 anys que s’estrena al maig com a prova pilot.

Mònica Vega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com neix aquest projecte?

Bé, ja fa temps que treballo amb l’Escena Nacional i vam creure que era el moment, després de fundar la jove companyia de teatre, la Jocand, de pensar també en tots els artistes del país que es dediquen a la dansa.

Es trobava a faltar un ens d’aquest tipus?

Sí, perquè a les diferents escoles de dansa del país hi ha molts joves estudiants que tenen pensat fer de la seva passió també una professió. I faltava una plataforma que els donés aquest impuls.

Quins seran els àmbits d’actuació de la nova companyia?

Tindrem dues línies de treball diferenciades. Una és la referent al procés i la creació d’un espectacle, que s’estrenarà a l’agost dins de la programació d’estiu de la Massana.

I l’altra?

L’altra serà la de formació. Aprofitarem per oferir tallers formatius, que anirem elaborant segons la feina que la companyia estable vagi desenvolupant per a l’espectacle. Si veiem que hi ha mancances en algun punt en concret oferirem aquestes sessions en funció de les necessitats.

També hi haurà formació oberta a tothom?

Sí, cal remarcar que els artistes que no hagin pogut o volgut entrar a la companyia també tindran accés a aquesta part formativa. Això permetrà configurar grups de treball diferents de la formació estable.

Se sap ja com serà l’espectacle?

No, perquè encara s’ha de dissenyar, ja que serà de nova creació. El que tenim clar és que, almenys durant aquesta prova pilot, els membres de la companyia serem partícips d’aquest procés creatiu.

Amb quin estil de dansa es treballarà?

La dansa contemporània serà l’eix vertebrador, però aprofitarem, evidentment, les qualitats que hagin treballat els diversos membres en diferents disci­plines.

Quants joves podrien estar interessats a formar part de la companyia?

Encara no ho sabem i tenim curiositat per veure quina serà la resposta. El nostre objectiu és arribar a tothom: a alumnes de les escoles, però també a col·laboradors dels esbarts... i fins i tot al noi que fa breakdance al parc.

Quan serà el procés de selecció?

Realitzarem les proves d’accés a final del maig. De cinc a vuit nois i noies d’entre quinze i divuit anys entraran a formar part d’aquest elenc, que ja començarà a preparar l’espectacle de cara a l’agost.

tracking