Edu Cabrera

“Hi ha una cultura musical sorprenent a les escoles”

Fa 15 anys que treballa com a professor de guitarra a l’Espai de Música Moderna d’Andorra la Vella. Enguany, participarà a la IV edició del Festival internacional de guitarra oferint un taller sobre efectes. I és membre del grup Green Note.

Edu Cabrera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja és la 4a vegada que Andorra celebra el Festival internacional de guitarra. Quins motius van impulsar-los a crear aquest certamen?

Va ser una idea que va tenir en Manuel Alonso, l’organitzador del festival. Va demanar als membres de l’Espai de Música Moderna si ens interessava col·laborar-hi. En aquest sentit vam pensar que seria una bona idea fer una taller d’efectes.

Esperen una gran participació aquest any?

La veritat és que nosaltres no tenim cap expectativa. Volíem oferir alguna cosa diferent, enfocada a la gent que no assisteix a classes formals a les acadèmies. Així, tenen l’oportunitat d’assistir a tallers. Pel que fa a participació no ho sabem, és un any estrany.

A quin tipus de públic va dirigit?

Penso que el festival en general va dirigit a tothom que gaudeix amb la música. És una bona mostra de l’instrument. Pel que fa al taller d’efectes penso que potser està enfocat a gent que comença i que vol tenir una guia dels efectes utilitzats per millorar el seu so. Persones que fa anys que toquen i que no tenen els coneixements per modificar el seu.

Hi participarà l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, formada per més de 150 guitarristes. És un format original i que sorprèn...

El fet de tocar tants guitarristes junts permet oferir peces molt més complexes i arranjaments amb diferents tipus de guitarres. En guitarra clàssica hi ha diferents mides. Algunes poden tenir més ressonància i més freqüència.

Vostè durà a terme el taller d’efectes per a guitarra. Què li agradaria trobar si fos un dels participants?

Sobretot el que m’agradaria és trobar un taller on m’expliquessin els dubtes a l’hora d’escollir un efecte i també que fos un taller el més pràctic possible. Crec que m’interessaria intentar sonar millor o trobar el so precís que busco.

Considera que hi ha tradició de guitarra a Andorra?

Oi tant que hi ha tradició de guitarra a Andorra! Hi ha una cultura musical sorprenent a les escoles i crec que des dels centres estem treballant bé. Durant els últims anys hi ha hagut un creixement exponencial a tots els centres.

Ja per acabar. Per què es va iniciar a la guitarra?

Vaig començar tocant la bateria i després em va cridar l’atenció la guitarra. Vaig començar a tocar l’elèctrica d’adolescent. Més tard vaig estudiar guitarra i fins avui. Em vaig formar a l’escola 21st Century Music de Madrid i més tard vaig ampliar formació al centre Academy International de França.

tracking