Jose Pozo

“Agafar una bossa de plàstic i donar-li vida és surrealista”

Darrerament ha treballat com a productor delegat d’‘El fred que crema’ i com a productor de ‘42 segundos’, de Dani de la Orden i Àlex Murrull. Dijous presentarà a les 20 hores el darrer curtmetratge als cinemes Illa Carlemany: ‘Plastic Killer’.

Jose Pozo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Plastic Killer’ parla de consciència mediambiental, però va més enllà…

El rerefons de la història parla de la lluita contra el plàstic i la gestió de residus, però també es dona molta importància als personatges que hi apareixen, que són molt divertits i tenen molta història darrere.

També tracta el tema de la solitud?

Amparo, la protagonista, és una dona que viu sola i que cuida d’una bossa de plàstic com si fos la seva filla. Llavors tenim la veïna, Nancy, una activista que li fa la vida impossible. El relat fa que et plantegis el fet de ser més responsable amb el plàstic.

‘Plastic Killer’ ha estat seleccionat aquest mes al Festival de cinema de Girona.

Sí. Ens van comunicar que va ser l’escollit entre més de 85 projectes que es van presentar. Ara tindrem una reunió amb la directora de contingut de sèries de Netflix i es decidirà si té prou interès perquè la plataforma en produeixi una sèrie.

Han qualificat el curtmetratge de retrat surrealista. Hi està d’acord?

Sí. Des del moment que agafes una bossa i li dones vida és surrealista. De fet, és una comèdia negra surrealista. Hi ha dramatisme, tendresa... Però no hem fet res absurd. Està molt elaborat i compta amb actuacions estel·lars.

Com ha estat treballar amb actors de la talla de José Mota i Laura Gómez Lacueva?

No ens coneixíem amb José Mota però ja feia un any que intentava involucrar-lo al projecte. Finalment ens vam conèixer a Madrid als assajos, vam connectar i vam treballar molt bé junts. Ha estat un plaer treballar amb José, Laura i Elisabet Terri.

Hi trobem una gran dosi d’animació...està relacionat amb el fet que abans vostè es dediqués a aquest món?

No. Hem animat la bossa digitallment perquè no hi ha una altra manera de fer-ho. La meva experiència anterior, però, m’ha ajudat a controlar que la qualitat de l’animació sigui realista.

Quin recorregut creu que tindrà el curt?

L’hem inscrit al Festival de Màlaga i intentarem arribar a diferents festivals nacionals i internacionals, la majoria qualificadors per als Goya. També voldríem que tingui recorregut en plataformes que en vulguin comprar els drets.

Imminent Produccions es troba en un bon moment?

Estem contents. Properament estrenarem 42 segundos. Per altra banda, Unusual Cowboys és la meva gran aposta per al 2022. El guió ha obtingut un reconeixement internacional.

tracking