Meri Garcia

“L'art és un dels millors canals per expressar emocions”

Inaugurat el novembre passat, aquest centre situat a Escaldes-Engordany està especialitzat en aprenentatge, intel·ligència emocional i creativitat en infants. Avui ofereix diferents tallers d’artteràpia per a nens i nenes de 3 a 12 anys

Meri Garcia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vostès proposen un taller d’artteràpia.

Sí, vam pensar que seria una bona idea organitzar diferents workshop sobre aquesta disciplina. L’art és un dels millors canals per expressar els sentiments i les emocions, i encara més en el cas dels nens.

Quins en són els beneficis?

Principalment la millora del benestar físic, mental i emocional dels infants. Però també és un bon sistema per treballar l’autoconeixement.

L’artteràpia es pot fer servir en totes les especialitats creatives?

Sí, les tècniques poden ser molt variades: modelatge, collage, escultures de fang, dibuix amb diferents tècniques com aquarel·les, ceres, llspis... També cal dir que no només treballem amb arts plàstiques. Es pot fer música, expressió corporal, teatre... Crear històries i personatges també estimula la imaginació dels nens.

Qualsevol infant ho pot practicar?

Efectivament. Cal dir que l’artteràpia ajuda de manera especial els nens que tenen dificultats emocionals o cognitives, però qualsevol persona, també els adults, en poden fer. És una activitat que permet resoldre conflictes i problemes, redueix l’estrès, augmenta l’autoestima i l’autoconfiança, i millora l’actitud envers el nostre dia a dia.

Quelcom imprescindible amb tot el que estem vivint...

Sí, amb la pandèmia és més necessari que mai. D’alguna manera això els ajuda a evadir-se d’una manera lúdica i creativa.

Com neix el projecte d’Atenea Espai d’Aprenentatge?

Vam obrir el 2 de novembre passat, i el nostre objectiu és oferir classes amb grups reduïts sobre qüestions que no es tracten a l’escola. Venim del món educatiu, i volem tractar coses que als centres no es fan, especialment les relacionades amb la intel·ligència emocional.

A l’escola no es pot fer tot.

Així és. No volem substituir l’escola ni molt menys, però creiem que el que proposem és totalment complementari. Un espai on es poden treballar les emocions, o l’aprenentatge amb jocs. El que cerquem és que s’ho passin bé i aprenguin al mateix temps.

Treballen sempre amb tallers de cap de setmana?

No. De fet les activitats que hem proposat per avui són un tastet del que fem al centre habitualment, que són activitats extraescolars de dilluns a divendres. Però creiem que aquesta és una bona manera de donar-nos a conèixer.

Alguna novetat de cara a aquest mes?

Començarem a fer classes de robòtica educativa. Una especialitat molt interessant.

tracking