JULI BARRERO

“Ara vivim en una situació líquida, ens anem adaptant”

‘Líquid’ és el títol del seu primer disc en solitari, on parla de la importància de l’aigua en la vida, i com ens hem hagut d’adaptar en diverses situacions setmana rere setmana en els últims anys, sent així líquids

Juli Barrero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què ‘Líquid’?

Perquè la vida resideix en l’aigua, i el líquid és el medi en què sorgeix la vida, el lloc on neix. Però en aquest moment Líquid té un altre significat molt rellevant. El que és el líquid s’adapta a l’espai on va, és la seva principal característica. Ara mateix tots vivim en una situació molt líquida, ens hem d’adaptar setmana rere setmana a situacions noves i diferents.

Què ha significat aquest disc per a vostè?

És un salt endavant. Fins ara he treballat en peces molt corals, molt grupals. De fet no em considero un artista en solitari, però les circumstàncies han esdevingut d’aquesta manera i per a mi és un inici diferent.

Quins referents té?

Jo soc molt eclèctic i tinc moltes referències, des de la música clàssica fins a l’actual. Així doncs, tinc influències de tot arreu. Potser són les influències més directes perquè les que em van tocar viure estan en el rock català i en el pop-rock dels anys 80.

Quina és la seva cançó preferida del disc? Per què?

Li tinc un especial amor a Dones d’aigua. Aquest senzill és un cant a la feminitat i realment em remou coses per dins. Em recorda a aquelles tardes de cafè a casa meva quan jo era petit, i s’ajuntaven la mare, la tieta, l’àvia, les germanes de l’àvia. És a dir, hi havia un grup de dones que anaven arreglant el món.

Per què va plantejar aquest disc i quan?

Va venir de casualitat. Estàvem en ple confinament i en aquell moment jo em plantejava tirar endavant el projecte en solitari. Era el moment en què diversos amics també estaven començant projectes sols que brillen molt i em va semblar que el destí m’empenyia una mica a començar aquest camí.

Anava a publicar el disc uns mesos abans, oi?

Sí, l’anava a publicar entre la primavera i l’estiu de l’any passat, però eren uns càlculs molt optimistes. Si l’hagués publicat llavors hauria sigut molt precipitat i no hauria quedat amb la qualitat que volia.

Farà gira?

Espero que sí. El dia 22 de gener fem la presentació al FNAC de Barcelona. A més, el 15 teníem previst actuar a la Massana i presentar el disc al país però no serà factible per mesures de Covid i s’ha ajornat. Espero que no s’allargui més enllà de mitjans de febrer.

A qui té com a equip?

Ara mateix a la bateria hi ha en Xavi Requena, al baix en Toni Fernandez, al teclat l’Enric Bartomeu i a la guitarra tenim el luxe de comptar amb Jordi Ermengol.

tracking