Àlvaro Rodríguez

“És el primer cop que treballo seqüències de terror pur”

Àlvaro Rodríguez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Under the ice’ ha estat qualificada de drama familiar amb tocs de terror. Hi està d’acord?

Totalment. És la història d’un nen que està vivint la negació de la mort del seu pare. El nen s’imagina una presència, i està enfocat des del punt de vista de gènere de terror. L’envoltori és l’excusa per parlar d’un tema seriós.

Què el va inspirar per crear-lo?

La mort del meu pare, que va ser fa 8 anys. Jo tenia somnis recurrents on m’imaginava que era viu. De fet, m’hauria agradat que hagués pogut veure alguna les meves ficcions. Tenia aquesta necessitat, doncs, de dedicar-n’hi una.

En quin punt del circuit es troba ara el curtmetratge?

Tot just a l’inici. No vaig acabar Under the ice fins tres dies abans d’entregar-lo a Sitges. Això va fer que no el pogués inscriure a d’altres festivals. Començarem a presentar-lo a més festivals a partir del gener.

Comentava que van presentar-lo al Festival de Terror de Sitges. Com va ser l’acollida?

Molt bona. Tinc la sensació que aquest any hi havia un nivell molt alt. Crec que ens trobem davant d’una nova onada de curtmetratges molt potents. Estic molt orgullós d’haver estat seleccionat entre els 30 participants de la secció oficial.

No era la primera vegada que hi participava… Es considera afortunat?

Em sento molt afortunat que hagi passat tres vegades consecutives. De fet, no sé quanta gent ho pot dir.

‘Under the ice’ s’allunya gaire de ‘Wolves’ i ‘Le Blizzard’?

Wolves és un thriller que té una petita pessigada de realitat màgica però amb Blizzard m’endinso més en el cinema fantàstic. M’agrada molt el gènere híbrid. En aquest últim cas, hi ha seqüències de terror pur. És la primera vegada que m’hi poso tant de ple.

Els tres curts que ha fet han funcionat molt bé. Quins elements creu que ho han propiciat?

Tots tenen aspectes que destaquen. Le Blizzard estava molt cuidat. El vam rodar amb càmeres anamòrfiques i hi apareixien cares conegudes com l’Aida Folch, l’Isaac Férriz... Aquest l’hem rodat amb subaquàtic, hi ha molts efectes especials amb ordinador... Els dos últims són molt potents visualment.

Arribarà el moment del seu primer llargmetratge?

És extremament difícil que una productora pugui confiar tant en tu. La manera per arribar-hi és demostrar-ho com ho estic fent: amb curtmetratges, perquè et puguin conèixer. Crec que, de moment, el proper pas serà escriure un guió.

tracking