Àngel Jubete

“Un bon torró s'assaboreix en boca, com un bon vi”

Propietari i màxim responsable d’Acrimont Foods, empresa que el 2018 va adquirir la històrica marca de torrons d’Agramunt. Aquest any han elaborat un torró inspirat en Sant Julià de Lòria, amb ingredients autòctons.

Àngel Jubete

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir la idea de fer un torró lauredià?

L’any passat, quan vam visitar la Fira de Santa Llúcia per fer una cuita del torró d’Agramunt, el cònsol, Josep Majoral, ens va demanar si seria possible fer un torró amb productes de Sant Julià, per tal de promocionar-los. La situació va sorgir espontàniament en una conversa i nosaltres li vam agafar la paraula.

I quin és el resultat?

Un torró fet amb mel d’alta muntanya Autèntic, ratassia de la Carmeta, xocolata i figues.

Quan van començar a treballar-hi?

Ben d’hora. El gener passat ja vam iniciar les proves i vam tenir la fórmula tancada a l’abril. Vam pujar a Sant Julià perquè el provessin i després vam haver de fer alguns ajustos, perquè la recepta inicial era massa forta de ratassia. La producció la vam fer al setembre, amb un total de 3.500 unitats.

Quina distribució ha tingut aquest torró?

Es va comercialitzar a la Fira de Santa Llúcia i també es pot trobar en algunes botigues molt concretes d’Andorra i als establiments que Virginias té a Agramunt, Reus, Barcelona i Madrid.

El projecte tindrà continuïtat?

Hem parlat amb els productors que hi han participat i un està interessat, en principi, a continuar la fabricació pel seu compte. Nosaltres ja vam dir que el faríem només un any i que després traslladaríem la fórmula a qui la volgués seguir.

Reben encàrrecs sovint?

Sí, però rarament els acceptem. Amb Sant Julià ho hem fet perquè hem tingut bona entesa des del principi i perquè el comú ja es va comprometre a encarregar una quantitat significativa de producte.

Quina és la fórmula més curiosa que han elaborat?

Un torró dedicat a Agramunt, fet amb pa amb tomàquet, oli verd, flor de sal i trufa de xocolata. O un altre inspirat en Reus, a base de vermut i patates xips.

Entenc que es pot fer torró de qualsevol gust.

Sí, per una raó molt senzilla: tots els ingredients van liofilitzats, sense aigua. Això permet incorporar tot tipus de sabors.

Fins i tot de contrastants.

Dolç, salat, àcid, afruitat... Tot en un mateix producte, perquè hi hagi una autèntica explosió de gustos. Un bon torró no es menja: s’assaboreix en boca, com un bon vi.

Com s’aconsegueix?

Dominant la tecnologia i amb un bon assessorament, com el que ens brinda el xef Jordi Cruz. I treballant molt, és clar.

tracking