Audrey Montel

“Adoptar un gos és salvar dues vides”

Enamorada dels animals des de sempre, amb tres gossos adoptats a casa, és jurista de formació però també treballa en una botiga. Ambdues passions les uneix amb la seva tasca com a vicepresidenta de l’associació GosSOS.

Audrey MontelGOSSOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com entra a formar part de GosSOS?

Doncs l’associació es va crear als volts de l’estiu passat i em van proposar entrar a la junta.

Però, per alguna companya de feina o per amistats?

Soc una enamorada dels animals des de sempre i, com que ja havia adoptat tres gossos, em coneixien, i quan es crea l’associació és quan m’ho proposen.

Quina és la tasca que fa l’associació GosSOS?

Fem dues coses. Una primera més institucional, i és que gestionem i administrem la gossera oficial d’Andorra. I en paral·lel, gestionem, gràcies a tota una xarxa de voluntaris increïble, el dia a dia dels gossos de la gossera i les cases d’acollida.

Què fan els voluntaris a la gossera?

Doncs treuen els gossos a passejar perquè puguin fer exercici i no perdin el vincle amb les persones i puguin tenir també aquesta relació d’estima amb un humà, tot i que el personal que treballa a la gossera amb ells és meravellós.

També fan altres tasques?

Sí, també tenim voluntaris que ens ajudem amb petites reparacions o també en el servei de cases d’acollida o per a gent que viu sola o està malalta, o el voluntariat a fires i entitats que ens donen pinsos o donacions...

Què fa una casa d’acollida?

A part dels gossos de la gossera, gestionem una xarxa de gossos que estan en cases d’acollida. Pot ser de forma molt puntual per una operació de l’animal que necessita per a la seva rehabilitació condicions especials, o alguna que està en transició perquè una persona que ha de marxar del país ja no pot fer-se càrrec del gos, per exemple.

Quin efecte ha tingut la pandèmia en la gossera?

Vam tenir un petit repunt, però després hem viscut una època bastant dolenta amb abandonaments. Des de l’associació pensem que s’ha de fer encara molta feina sobre la tinença responsable i sobre el benestar dels animals. El que sí que m’agradaria és fer una petita crida ara que venen festes perquè, si us plau, la gent sigui molt conscient i que pensi en l’adopció perquè hi ha molts gossos que estan esperant una família i seria un acte de responsabilitat. Adoptar un animal és salvar dues vides, el que adoptes i el que alliberes.

Que ha de fer una persona que vol adoptar un gos?

Tenim un qüestionari per conèixer-la, quin tipus de vivenda habita, de quants membres, si hi ha altres gossos, si hi ha gats o altres nens, si és una persona esportiva o quina feina fa. Coneixem els gossos i sabem quina relació poden tenir amb la persona que els vol adoptar.

tracking