x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Arnau i Jordi Puig

“Podem crear una fotografia èpica amb un objecte simple”

Són dos germans bessons que han revolucionat el concepte de la fotografia. Instagram (jordi.koalitic i arnaukoalitic) és l’altaveu que els ha permès arribar a més de 29 milions de seguidors a les xarxes socials.
Arnau i Jordi Puig

Arnau i Jordi Puig

Arnau i Jordi Puig

Arnau i Jordi Puig
Actualitzada 25/11/2021 a les 13:39
Com comença aquest viatge?
Jordi: Jo feia fotografies de paisatges que compartia al meu Instagram, i en qüestió d’uns dos anys vaig pujar a 40.000 seguidors. Quan feia fotos, em sentia artísticament lliure i va arribar un punt que volia dedicar-hi més hores, però no volia dependre d’anar als Alps o a Islàndia per fer una foto. Aquí va ser el moment amb l’Arnau que vam començar a treballar amb objectes quotidians.


Va ser un punt d’inflexió?

Arnau: Sí, quan comencem a utilitzar objectes del dia a dia i a ensenyar el making of de les fotos comencem a guanyar seguidors. Hi havia la fotografia clàssica, la digital i, enmig, hi havia això que vam crear i que ha portat tants milions de persones a voler-ho reproduir.

Com defineixen el que fan?
Jordi: Es tracta de la descontextualització d’objectes quotidians per donar-los una funció artística. Hem fet servir tota mena d’objectes i hem arrasat la cuina de la mare!


Què els ha portat a l’èxit?

Jordi: Que podem crear una foto èpica amb un objecte simple. La gent ho va trobar molt accessible i curiós.
Arnau: L’important és l’enginy de la fotografia. Una altra de les claus és el behind the scenes, és un treball en equip.


Què ve abans, l’objecte o la sensació que volen recrear?

Jordi: Depèn. Una cosa que fèiem molt era anar a botigues de tot a cent a veure què trobàvem!

S’acaben les idees?
Arnau: Cada vegada costa més. Ens inspirem en el que hem anat fent, però ens agrada trobar noves idees. Quan portes tant temps, s’acaben els espais!
Jordi: En dos anys i mig que fa que ens dediquem a la fotografia creativa, com a mínim hem tingut cent idees noves. Si trobar una cosa que no ha fet mai ningú és complicat, imagina’t trobar-ne cent!

Com és el fet de treballar amb el germà?
Arnau: La unió és molt forta i moltes vegades fins i tot pensem el mateix. Aquesta connexió és molt bona a l’hora de treballar.
Jordi: Dos germans, quan treballen junts, creen or!

Què li dirien a algú que vol triomfar a les xarxes socials?
Jordi: T’ha d’agradar el que fas. Però si busques la fama o la pasta possiblement t’acabaràs frustrant, perquè no és un camí fàcil.

Què significa per a vostès la seva feina?
Jordi: La nostra feina forma part del nostre estil de vida. No és una cosa que arrossegues, sinó que portes amb tu. Et podria dir que estic treballant tot el dia o que no treballo en tot l’any!
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts